Cumhurbaşkanı Erdoğan maden faciasına ilişkin açıklamalarda bulundu: "En ufak ihmal dahi karşılıksız bırakılmayacak"

Bartın'da maden faciasının ardından 40 madenci hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli makamlarımız canımızı, ciğerimizi yakan bu elim hadiseyi tüm boyutlarıyla soruşturacak, en ufak bir ihmali dahi karşılıksız bırakmayacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan maden faciasına ilişkin açıklamalarda bulundu: "En ufak ihmal dahi karşılıksız bırakılmayacak"

Bartın'da dün meydana gelen maden patlamasının ardından 40 madenci hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.  Erdoğan, Bartın Amasra'daki maden faciasıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adli makamlarımız canımızı, ciğerimizi yakan bu elim hadiseyi tüm boyutlarıyla soruşturacak, en ufak bir ihmali dahi karşılıksız bırakmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin aileleri, evlatları emanetlerimizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bartın’ımızda meydana gelen maden kazası sonrası derhâl başlatılan çalışmalar birçok kuruluşumuzun ve sahadaki bakanlarımızın katılımıyla, aralıksız şekilde sürmektedir. Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin aileleri, evlatları emanetlerimizdir. Can kayıplarını telafi edemesek de, vefat eden kardeşlerimizi geri getiremesek de en küçük mağduriyete dahi izin vermeyecek, ailelerimize sahip çıkacağız.

 

"En ufak bir ihmali dahi karşılıksız bırakılmayacak"

Adli makamlarımız canımızı, ciğerimizi yakan bu elim hadiseyi tüm boyutlarıyla soruşturacak, en ufak bir ihmali dahi karşılıksız bırakmayacaktır.

Ben de birazdan Bartın’a doğru yola çıkacak ve tüm çalışmalara yerinde vaziyet edeceğim. 

Bir kez daha hayatını kaybeden maden işçisi kardeşlerime Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bartın’ın yanı sıra bazıları İstanbul’a ulaştırılan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun."