Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni'nde (TUSAŞ Tesisleri - Kahramankazan) açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 Selçukluların donanma inşasına kadar tarihimizde kendi döneminin ilki olarak birçok çalışma gerçekleştirilmişti. Osmanlı'da Avrupa ordularında yokken topçu ocakları kurulmuştur.

Makine ve kimya altında kurulan fabrikalar arzu edilen seviyede çalıştırılmamış ve savunma sanayi dışa bağımlı hale getirilmiştir. Ambargolar kendi kendine yeten bir savunma sanayi ihtiyacımızı ortaya çıkarmıştır. Yerli üretim yanında ülkeler arası ortak projelere önem verilmiştir. Hükümete geldiğimizde savunma sanayiinde de artık hiçbir şey eskisi olmayacak dedik ve adımları atmaya başladık. 

Uydulardan uzay sistemlerine kadar olmamız gereken hangi teknoloji alanı varsa, hepsine varız. TUSAŞ geliştirdiği ve ürettiği ürünlerle kendi güvenlik güçlerimize hem de dost ver kardeş ülkelere önemli sistemler kazandırdı.

Kendi mühendislerimiz alın teri ile ilk özgün helikopterimiz olan GÖKBEY'i bu sene teslim etmeye başlıyoruz. Dünyadaki yerimiz güçleniyor.  Milli İHA, SİHA ve TİHA üretiminde artık dünyanın ilk 3 ülkesi içindeyiz. 

Milli muharip uçak için tarih belli oldu! 

Şimdi sıra milli muharip uçağımızda. Projede görev alacak 2 bin 300 kişi çalışmalarını bu merkezde üretecek. Milli Muharip Uçağımızı 2023 yılında hangardan çıkarıp, bütün dünyaya göstereceğiz. 2025'te ilk uçuşunu gerçekleştireceğimiz uçağımız testlerinin ardından 2029'da TSK'da vurucu güç olarak yerini alacaktır. Bu merkez, Milli Muharip Uçak projemizin kalbi olacaktır.

"Yalanlarınızda boğulacaksınız" 

Savunma Sanayiini her zaman ayrı bir yere koyuyoruz. Bu alana milli hasssiyetle eğiliyoruz. Zaman zaman dozu artan bir şekilde çarpıtma ve yalan kampanyalarının iftira derecesine varacak seviyede artığını görüyoruz. Tank palet fabrikası ile ilgili söyledikleri yalanları biz yüzlerine vurmaktan bıktık, onlar yalandan bıkmadılar. Biz bu yalanların amacının ülkemizin savunma sanayii hamlelerini baltalamak olduğunu biliyoruz. Yalancılara sesleniyorum, biz ülkemize hizmet etmekten yorulmayacğaız ama siz bir gün mutlaka yalanlarınızda boğulacaksınız.