Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asırlar geçse de ülkenin tarafları değişmiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek'i anma etkinliğinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Hala Sultan Abdülhamit'e dil uzatanların olduğunu gördükçe ustanın doğruluğunu tekrar anlıyoruz. Asırlar geçse de ülkenin tarafları değişmiyor.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asırlar geçse de ülkenin tarafları değişmiyor

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı, Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘’Zindandan Mehmed'e Mektup Sergisi'’ açılış töreni ve ‘’Reis Bey’’ tiyatrosunun gösterimi etkinliği düzenlendi.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Necip Fazıl Kısakürek emsalsiz bir hatipti. Kürsülere sığmayan bir mücadelenin yılmaz savunucusuydu.

Hakikatleri korkusuzca dile getirdi. Yaşadığı mağduriyete rağmen 'Diriliş ruhunun kaynağı Türkiye'dir' demekten vazgeçmedi.

Öz yurdunda parka muamelesi gören bu millet, tarih sahnesine çıkma özgüvenini onun kelimelerinde buldu.

"Üstadın eseleri gençlerimizin yolunu aydınlatmaya devam ediyor"

Ayasofya tam da üstadın dediği şekilde açıldı. Kendisinin ardından okunan hatmin duasının orada okunacak olması da bu ulu mabedin asli misyonuna dönüşünün işaretidir. Mesele hancı yolcu meselesi. Biz de bu dünyada yolcuyuz.

Üstat bütün dâhiler gibi anlatılması zor bir sanatkârdı. Osmanlı'yla Cumhuriyet dönemiyle toplumla ve siyasetle ilgili hakikatleri korkusuzca dile getirdi. O zorluğu çileyi seçti. Davası uğruna bedel ödemekten hiç kaçmadı. Şerefi, izzeti, güzeli dışarıda arayanlara vatan coğrafyasını, tarihimizi işaret etti. Necip Fazıl, bu millete kimsenin inayetine mecbur kalmadan var olabileceğini gösterdi. En büyük şiarı sahiciliğiydi.

Gerici gibi aşağılamalara maruz kaldı. O günlerin gazeteleri her mahkemeye çıkışını müjde gibi duyurdular. Karşılarında saldırılara şiirleriyle yanıt veren Necip Fazıl vardı. Üstadın eserleri neslimizle birlikte gençlerimizin ufkunu aydınlatmaya devam ediyor.

'Asırlar geçse de ülkenin tarafları değişmiyor'

Hala Sultan Abdülhamit'e dil uzatanların olduğunu gördükçe ustanın doğruluğunu tekrar anlıyoruz. Asırlar geçse de ülkenin tarafları değişmiyor. Bugün de kifayetsiz muhterisler mevcut.

Dün de kendi bencil hesapları için ülkeyi ateşe atmaktan çekinmeyen kıfayetsizler vardı, bugün de aynı yoldan gidenler var."