Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize eli kalkanın biz her şeyini darmadağın ederiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle 81 ilden gelen öğretmenlerle buluşmasında açıklamalarda bulundu. Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Erdoğan, "Bizim öğretmenimize eli kalkanın, biz her şeyini darmadağın ederiz. Bu bundan sonra da böyle gidecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize eli kalkanın biz her şeyini darmadağın ederiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle 81 ilden gelen öğretmenlerle buluşmasında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

Vatanımızın dört bir köşesinden 81 vilayetimizin tamamından gelen siz öğretmenlerimizle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne milletin evine hoşgeldiniz.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlerimize ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Sizlerin nezdinde ülkemizdeki tüm öğretmenlerimize şahsım, eşim ve tüm milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle İstiklal Caddesi'ndeki kalleş saldırıda şehit olan Arzu Özsoy ile Karkamış'ta şehit edilen Ayşenur Alkan başta olmak üzere teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum, mekanları cennet olsun.

Rabbim şehitlerimizin mekanlarını cennet makamlarını Ali eylesin. Vatanına ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmek uğruna canlarını feda eden öğretmenlerimizin Aziz hatıralarına sahip çıkmayı görev adlediyorum.

Bizim varlık sebebimiz, öğretmenlerimizdir. Biz öğretmenlerimizle var olduk, bugünlere onlar sayesinde geldik. Eğer Cumhurbaşkanı olduysak, bunun tohumlamasını yapan öğretmenlerimizdir. Bir hocama öğrencisinin mektubundaki giriş cümlesi çok önemliydi; "Varlık sebebim muhterem hocam...". İşte burası çok önemli. Bugün hatıra ormanı açılışı yapılan şehitler anıtı ve abidesini öğretmenlerimize şükran borcumuzun mütevazi bir ifadesi olarak görüyorum.

Sergiledikleri fedakarlıklarla, milli eğitim tarihimize adlarını, şanla şerefle yazdıran 192 kahramanın hiçbirinin unutulmasına izin vermeyeceğiz. Aynı şekilde öğretmenlerimizin canına kasteden alçaklara döktükleri her kanın hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz.

Silahlı kuvvetlerimiz Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde düzenledikleri hava harekatıyla, saldırıların planlandığı ve gerçekleştirildiği terör yuvalarını darma dağın ediyorlar. Şu anda parlamentomuzda bundan rahatsız olan ne idüğü belirsiz birileri var. Bundan rahatsızlar. Niye rahatsızlar? Milli İstihbarat Silahlı Kuvvetler polis teşkilatı niye kalkıpta bu insanlarla uğraşıyormuş? Nerede bir terörist varsa, bu milletin güvenlik teşkilatı polisiyle askeriyle güvenlik güçleriyle orada olacak. Bunu bugün söylemiyoruz. Gabar'da da olacağız, Cudi'de de olacağız, Tendürek'te de olacağız velhasıl nerde varsa orada olacağız.

Bizim öğretmenimize eli kalkanın, biz her şeyini darmadağın ederiz. Bu bundan sonra da böyle gidecek. Ülkemize yönelik terör tehdidi tamamen sona erene kadar, sınırlarımız içinde ve dışında bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Evlatlarımızı 780 bin kilometrekarenin hiçbir karışında terörün olmadığı, terör tehdidinin bulunmadığı bir Türkiye'de yaşatmakta kararlıyız.

Bu anlamlı günde, ülkemize uzun yıllar aşkla hizmet etmiş emekli öğretmenlerimize de bereketli ömürler diliyorum. Şahsım adına üzerimde emeği olan tüm öğretmenlerime, şu anda ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerime ve hayatta olanların tek tek ellerinden öpüyor, hocalarımın da cennetiyle Rabbim şereflendirsin diyorum.