Erdoğan'dan kritik açıklamalar! Hedef 10 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan "Ticaret hacmimiz 3,6 milyar doları aştı. En kısa sürede 5 milyar dolar hedefini yakalayacağız. Ardından bununla kalmayacağız, ortak adımlarla çıtayı 10 milyar dolar seviyesine çıkaracağız" dedi

Erdoğan'dan kritik açıklamalar! Hedef 10 milyar dolar

Cumhurbaşkanı ErdoğanÖzbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kök Sarayı’nda düzenlenen anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Cumartesi günü kavuşacağımız Ramazan Ayı'nın huzur getirmesini niyaz ediyorum. Özbekistan'ın kıymetli kardeşim Mirziyoyev'in liderliğinde kaydettiği ilerleme takdire şayandır. Türkiye Özbekistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkedir. Özbekistan'da ilk başkonsolosluk açan ülke de Türkiye'dir. Bir asır önce milletimiz Anadolu'da istikal harbi verirken Özbek kardeşlerimiz bizler için dua ediyor, kahramanlık şiirleri yazıyordu.

Hedef 10 milyar dolar

Ticaret hacmimiz 3,6 milyar doları aştı. En kısa sürede 5 milyar dolar hedefini yakalayacağız. Ardından bununla kalmayacağız, ortak adımlarla çıtayı 10 milyar dolar seviyesine çıkaracağız. Bugün 10 anlaşma imzalandı. Bu 10 anlaşmanın imzalanması demek bu süreç çok daha güçlü şekilde ilerleyecek demektir. Yatırımcılarımıza duydukları güvenden dolayı Sayın Cumhurbaşkanına bir kez daha teşekkür ediyorum.

"Turizmde rekor kırdık"

Türk şirketlerinin yatırımları Özbekistan'da 1,5 milyar dolara ulaşmış durumda. Şirketlerimiz Özbekistan'ın 2022-2026 kalkınma stratejisi hedeflerine ulaşmaya katkıya hazırdır. Yatırımcılarımıza duydukları güvenden dolayı sayın Cumhurbaşkanınıza huzurlarınızda şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Turizm alanında geçtiğimiz sene rekor kırarak 270 binden fazla Özbek kardeşimizi Türkiye'de misafir ettik. Bu hedefi 500 bine çıkarmamız mümkündür. Destinasyonlarımız güçlüdür. Karşılıklı olarak paket turizminde ileri hedefleri yakalayabiliriz."