Market rafına ‘sınırlıdır’ yazanlara ağır ceza yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü yaptığı açıklamada stokçuluk yapan marketler için artık daha büyük cezaların söz konusu olacağını ifade etti.

Market rafına ‘sınırlıdır’ yazanlara ağır ceza yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döviz kurundaki artışı bahane ederek raflara ‘ürün stoklarla sınırlıdır’ uyarısı asan marketler için kötü haberi verdi. Türkmenistan ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan stokçuluk yapanlara ‘ahlaksızlar’ diye seslendi.

Stok iddialarına ilişkin marketler, üreticilerden ürün çekemediklerini söylerken; üretici tarafı, piyasaya döviz kuru sebebiyle zamlı fiyattan ürün vermek zorunda kaldıklarını belirtti. Ancak ürün olmaması açık bir şekilde stokçuluk yapıldığını ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “Bu tür stokçuluğun yapılması kesinlikle yasaktır. Örneğin şekerle ilgili yapılan açıklamaların ardından Tarım ve Orman Bakanlığımız depolarda ne kadar şeker olduğunu oralarda göstermek suretiyle herhangi bir sıkıntının olmadığını çok açık net ortaya koydular. Böyle bir sıkıntı yok. Bunun dışında sanayide bakıyorsunuz bazı parçaların, yedek parçaların vesaire satışı veya bunların piyasaya sürülmesi noktasında da ne yazık ki depolama yöntemiyle bunu piyasadan çeken ve bu konularda da üretimi engelleyen ahlaksızlar var, edepsizler var. İlgili Bakanlıklarımızla bütün bunların üzerine gitme kararlılığımız var. Arkadaşlara şunu da söyledim; eğer cezai müeyyideleri düşükse, bunların cezai müeyyidelerini artırmak suretiyle biz bu işin üzerine gidelim. Stokçuluk dinimizde de yasaktır” ifadelerini kullandı.