İki bakan görevine devam etti! Fahrettin Koca ve Mehmet Nuri Ersoy yeni kabinede de yer aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı. Kabinede birçok isim değişirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy görevlerine devam etti.

İki bakan görevine devam etti! Fahrettin Koca ve Mehmet Nuri Ersoy yeni kabinede de yer aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni, Çankaya Köşkü'nde yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuna açıkladı.

2 BAKAN GÖREVİNE DEVAM ETTİ

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde 16 isim değişirken, 2 isim görevlerine aynen devam etti. Bu isimler ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu. Koca ve Ersoy, milletvekili olmayan iki isim olarak kabinede yer aldı.

FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Dr. Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965’te Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini doğduğu kentte, liseyi Bursa Erkek Lisesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1988’de tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tamamlayarak, 1995’te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.

 İki bakan görevine devam etti! Fahrettin Koca ve Mehmet Nuri Ersoy yeni kabinede de yer aldı - Resim : 1

Evli ve dört çocuk babası olan Koca’nın Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri bulunmaktadır.

Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği’nin Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanıdır.

MEHMET NURİ ERSOY KİMDİR?

1968 yılında İstanbul’da doğdu. Alman Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1985 yılında, lise öğrenimine devam ederken, rehberlik yaparak turizm sektörüne ve iş dünyasına atıldı.

İki bakan görevine devam etti! Fahrettin Koca ve Mehmet Nuri Ersoy yeni kabinede de yer aldı - Resim : 2

1991 yılında, üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra, paket tur ve otel konaklama hizmetleri veren şirketini kurdu. 2000 yılında otelcilik alanına giriş yapan Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektöründe geçirdiği 33 yılın sonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi.

Mehmet Nuri Ersoy, 9 Temmuz 2018 tarihinde Bakanlık görevine başlamasıyla birlikte, şirketindeki bütün görev ve unvanlarını devretti. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Mehmet Nuri Ersoy, Pervin Ersoy ile evli ve iki çocuk babasıdır.