Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya 'anayasa' tepkisi: Terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan teklif çıkarttılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Düzce'de meydana gelen 5,9'luk depremin ardından bölgenin 'genel hayata etkili afet bölgesi' ilan edildiğini açıklayan Erdoğan, bunun yanı sıra 6'lı masanın 'anayasa teklifi'ne sert tepki gösterdi. Erdoğan, " Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan çıkarta çıkarta terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya 'anayasa' tepkisi: Terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan teklif çıkarttılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Önceki gün Kabine Toplantısı sonrası açıkladığımız kamuda çalışan 424 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesi kararımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

"Türkiye'yi huzurlu ve müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz"

Geçtiğimiz 20 yılda yapa geldiğimiz gibi bugün de ülkemizin her meselesini milletimizin her beklentisini hayata geçirerek Türkiye'yi huzurlu ve müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz.

Ülkemize bu zamana kadar kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımlarını kesintisiz bir şekilde sürdürerek milletimize sözümüz olan 2023 Türkiye'sine adım adım yaklaşıyoruz.

Dün Yüksek İstişare Kurulu toplantımızda da ifade ettiğim gibi, sadece son 2 ayda açılışını yaptığımız projelerin her biri tek başına abide niteliğindedir.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattıyla İstanbul'un trafiğine yeni bir nefes borusu açtık. Küçükkuyu-Ayvacık Yolu, Asos ve Troya Tünelleriyle, 1915 Çanakkale Köprüsü'yle birlikte Marmara'dan Ege ve Akdeniz'e ulaşımı biraz daha kolaylaştırdık. Malatya-Hekiman yoluyla İçanadolu'yla Doğu Anadolu arasındaki ulaşım hatlarını güçlendirdik. Diyarbakır Güneybatı yolu çevreyoluyla Şanlıurfa-Mardin güzergahındaki trafiği rahatlattık.

Togg fabrikasıyla ülkemizin ilk yerli ve milli otomobilinin seri üretim heyecanını yaşadık. Gazirayla sanayinin kültürün şehri Gaziantep'in şehir içi ulaşım sorununu çözdük. Batman Hasankeyf tüneliyle Ilısu barajından etkilenen bölgelerimizdeki yerleşimlerimizi birbirine bağladık.

Ülkemizin en büyük, dünyanın en büyük beşinci büyük barajı Artvin Yusufeli Barajı ve hidroelektrik santralini yerleşimi ve yollarıyla hayata geçirdik. Konya Eğiste Hadimi Viyadüğü ile Konya üzerinden Akdeniz'e daha hızlı ve daha güvenli erişebilebilmesini temin ettik.

Aselsan silah sistemleri fabrikasıyla savunma sanayimizi güçlendirdik. İlk Evim İlk İş Yerim projesiyle 50 bin konut, 1 milyon altyapılı arsa, 50 bin iş yerini ülkemize kazandıracak adımı attık.

Şehirlerimizdeki OSB'lerde 50 fabrikayı, 100 fabrikayı aynı anda hizmete açtık. Alevi Bektaşi kardeşlerimizin Cumhuriyet tarihi boyunca çözüme kavuşturulmamış taleplerini karşılayacak düzenlemeleri hayata geçirdik. Hepsinden önemlisi Türkiye Yüzyılı programımızla milletimize Cumhuriyetimizin yeni asrına çok daha büyük hayaller ve heyecanlarla gireceği bir umut ışığı yarattık. Daha uluslararası alandaki temaslarımızı buralardan ülkemiz adına elde ettiğimiz faydaları şehirlerimize kazandırdığımız küçüklü büyüklü yatırımları saymıyorum bile.

"Dört ana başlığı herşeyden önce biz başardık"

Herşeyden önce dört ana başlık diyebiliriz; ekonomi, diplomasi, terörle mücadele, mülteci sorunu konusu. Bu dört ana başlığı herşeyden önce biz başardık, başarıyoruz ve başaracağız.

Geçen hafta 5,9 şiddetinde bir depremle sarsılan Düzce'yi, genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi açıklamak istiyorum. Böylece afet sonrası telafi ve ihya çalışmalarımızı daha hızlı ve etkin şekilde yürütebileceğiz.

"Türkiye'nin bu dönemde büyümesini sürdürmesi çok kıymetlidir"

2022 yılı üçüncü çeyrek büyümesi 3,9 olarak açıklanırken, ikinci çeyrek büyümesi de 7,7 olarak yukarı yönlü revize edildi. Küresel düzeyde resesyon endişesinin giderek arttığı bir dönemde Türkiye'nin büyümesini sürdürmesi çok kıymetlidir.

2022'yi dünyaya göre rekor bir düzeyde kapatarak 2023'e iyi bir giriş yapacağız.

AK Parti iktidarlığı döneminde ülkemizin yaşadığı en bariz değişimlerden biri de yatırım, eser, hizmet algımızın çıtasının fevkalede yükselmiş olmasıdır. Bizim toplu açılışlarımız içinde tek başlık olarak herhangi bir yatırımın dahi yanına yaklaşamayacak işleri anlata anlata bitiremeyenler, aslında nasıl bir komik duruma düştüklerinin farkında değiller. Geçmişte sadece bu 2 aylık eser ve hizmet bilançomuz hükümetleri 10 yıllar boyunca iktidar da tutmaya yetiyordu. Biz tüm bunları 2 aya sığdırıyoruz. 2023'ün her gününü her ayını da böyle dolu dolu geçireceğiz.

İşte bunun için ülkemizi 20 yılda asırlık eser ve hizmetlere kazandırdık diyoruz. Bunun için Türkiye'nin dünü olduğu gibi yarınını da biz inşa edeceğiz. Bunun için küresel ve bölgesel krizlerin yol açtığı sorunların tek çözüm adresi Cumhur İttifakı'dır, AK Parti'dir diyoruz. Bunun için durmak yok, yola devam diyoruz.

Sizlerden hem bugüne kadar ülkemize sağladığımız kazanımları hem bugünkü sorumların yegane çözüm adresi olduğumuzu milletimize anlatmanızı istiyorum. Bununla kalmayıp aynı zamanda Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına dair hayallerimizi de bıkmadan usanmadan insanımızla paylaşmanızı sizlerden özellikle bekliyorum. Yaptıklarımız ve yapacaklarımızla doğru şekilde bilgilendirmediğimiz her bir kardeşimizin muhalefetin yalan ve iftiraların hedefi haline geleceğini unutmayalım.

"Bay Kemal yalanlar dünyasıyla milletin karşısına çıkacak"

Seçim yaklaşıyor. Bay Kemal göreceksiniz tamamen bir yalanlar dünyasıyla milletin karşısına çıkacak. Buna şimdiden hazırlanın. Bu yalanları göreceksiniz. Vizyonumuzla hayallerini zenginleştirmediğimiz her bir insanımızın muhalefetin sürekli karamsarlık pompalayan hezayanlarının girdabına kapılabileceğini aklımızdan çıkarmayalım.

Türkiye, yeni yönetim sistemiyle özellikle bunların parlamenter, demokrasi, güçlendirilmiş parlamenter demokrasi bu tür palavralarına aldanmayın. Buradan bir şey çıkmaz. Buradan bol bol masada toplanıp dağılmak çıkar. İranlıların güzel bir sözü var; Oturdular, konuştular, dağıldılar. Bunların durumu bu. Türkiye yeni yönetim sistemiyle birlikte işin ruhuna uygun bir şekilde siyasette iki ittifaklı bir görünüm kazanmıştır. Cumhur İttifakı ilkeleri ve tarafları gayet net. Bir ortak hedef birlikteliği olarak milletimizin huzurundadır. Buna karşılık diğer ittifak ise 6'lı masa olarak kamuoyuna çıkmakla birlikte henüz önünde arkasında kimlerin olduğu, hangi amaçlarla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır. Biz en başından beri bu ittifaka, kendileriyle eser ve hizmet siyasetinde vizyonda, programda, projede yarışmak istediğimizi söyledik. Bunlar karşımıza tek vaatleri Türkiye'yi eski kötü günlerine döndürmek olan şekilsiz, omurgasız, arkayik bir projeyle çıkabildi.

Unutmayın. Biz AK Parti kurulana kadar hükümetler gördük mü, 1 yıllık hükümetler gördük mü, 16 aylık hükümetler gördük mü? Bunlar kısa sürede kuruldular, dağıldılar. Milletim bunları biliyor. Bu koalisyonlardan bu ülkeye bir fayda geldi mi, netice alabildik mi? Öyleyse unutmayın mümin bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz.

Dikkat ederseniz bugüne kadar CHP'den ne de şürekasından ülkenin herhangi bir derdine derman, milletin herhangi bir yarasına merhem olacak hiçbir teklife, hiçbir adıma rastlanmadı. Dünyanın en doğru en güzel en şahane işini de yapsak bizi takdir etmeyeceklerini alenen söylediler.

"Terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan ucube bir teklif çıkarttılar"

Bunlar bu kadar beceriksiz. Alenen bunu söyleyenlerin becerebildikleri tek iş var. Anayasa değişikliği teklifi metnini açıklamak oldu. Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan çıkarta çıkarta terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar.

Şöyle bir gözden geçireyim dedim. Ne var. Masanın etrafındakiler artı masanın altındaki. Bunlara ne verirsek mutlu olurlar diye çalışmışlar. Baştan aşağı incelediğinizde bunu görürsünüz. Birisinin derdi kapatılan belediyeler. Öbürünün derdi, hazine yardımları azmış. Dolayısıyla hazine yardımlarını en az 1'e çekip herkes buradan nasibini alacakmış. Bunu yapmak süretiyle oy toplayacaklarını zannediyorlar. Benim milletim bunu yutmaz. Benim milletim bu ülkeye, bu devlete ne gelecek buna bakar.

Eğer bugün ekonomide Türkiye, bir kalkışmanın içerisindeyse, üçüncü çeyrekte de 3,9'u yakalayarak G20 ülkeleri arasında ilk 5'in içerisinde yer alıyorsa Türkiye güçleniyor demektir. Türkiye'nin büyüyüşünü durdurmak mümkün değil.