Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen il başkanları bayramlaşma programında konuştu. Erdoğan, 'Kendini milletin üstünde gören, gönül yıkan, hizmete yönelmek yerine dar kadroluculuk yapan AK Parti teşkilat mensubu olamaz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP teşkilatı ile video konferans yöntemi ile bayramlaştı. Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının Bayram sevincini arttığını söyleyen Erdoğan, "Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını gölgelemek için başlatılan kimi tartışmaları art niyetli bulduğumu da belirtmek istiyorum" dedi. 

Partililere seslenen Erdoğan, "Tek görevi AK Parti’ye ve şahsıma husumet olan bu siyaset tarzının etkilediği her bireyi davamıza kazandırmak için daha çok çalışmamız gerekiyor" ifadelerini kullanarak şöyle konuştu:

"Ne zaman partilerden bir parti haline dönüşür, kişisel hesaplarımızı davamızın önüne çıkarırsak işte o gün misyonumuzu kaybettik demektir. Ne zaman arkamızdaki dua ordusunun âmin nidaları kesilmeye başlanırsa işte o gün kendimizi sorgulamamız gereken vakitteyiz demektir. Ne zaman mazlum ve mağdurların yönünün bize değil de başkalarına döndüğünü görürsek işte o gün hüsrandayız demektir. AK Parti teşkilatlarının her kademedeki temsilcileri sıfatında sizleri şu bayram gününde, bu halle görmek bana ayrı bir heyecan veriyor. Her bir arkadaşım gece gündüz uyku tutmaması gerekiyor. Kendini milletin üstünde gören, gönül yıkan, hizmete yönelmek yerine dar kadroculuk yapan, toparlamak yerine dışlayan kişiden AK Parti teşkilat mensubu olamaz."

"HEP MİLLETİMİZİN SAFINDA YER ALDIK"

Vatandaşların AKP'yi sadece konuşan değil, söylediğini yerine getiren bir parti olduğu için desteklediğini savunan Erdoğan şu ifadelerini kullandı:

"Dostlarımızı artıracağız, şunu biliniz düşmanlarımızı azaltacağız. Milletimizin gönlünü kazanamamışsak, desteğini elde edememişsek yaptığımız işlerin ne önemi olabilir ki? Zaferle değil, seferle mükellefiz. Ama unutmayın biz kuruluşundan bir yıl sonra iktidara gelmiş partiyiz. Biz seferimizi zaferle taçlandırma imkânı bulduk. Demokraside ve ekonomide zaferlerimiz üzerine yenilerini ekleyerek bugüne geldik. Girdiğimiz her seçimde milletimizin çoğunun desteğini alma başarısını göstermiş olmamızdır. Milletimiz bizim sadece konuşan değil, söylediğini yerine getiren bir parti olduğumuzu bildiği için yanımızda duruyor. Son dönemde MHP ile kurduğumuz ayrıca ilave destekler aldığımız Cumhur İttifakı'nın gerisinde de bu anlayış vardır. Ülkemizin ve halkımızın geleceği ile ilgili tartışmalara bakın; biz hep milletimizin safında yer aldık. Karşımızdakiler sırf bize olan husumetleri nedeniyle bir yerden bir yere savruldular. Tek görevi AK Parti’ye ve şahsıma husumet olan bu siyaset tarzının etkilediği her bireyi davamıza kazandırmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. İftira ve fitne ateşini gönül seferberliğimiz ile söndüreceğiz. Bizi mayınlı arazilere sokmaya amaçlayan tuzaklara asla düşmeyeceğiz."

"SANCAK AYAKTAYSA MÜCADELE SÜRÜYORDUR"

Pandemi koşullarının el verdiği sürece il ve ilçe kongrelerinin gerçekleştirileceğini duyuran Erdoğan, "Teşkilatlarımızın tüm kademeleriyle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla bu kutlu mücadelenin şehrinizdeki sancaktarlığını sizler yürüteceksiniz. Unutmayınız, sancak ayakta kaldığı sürece mücadele sürüyor demektir. Siz en önde yürüyeceksiniz. Hükümetteki gücümüzün kaynağının milletimizden aldığımız destek olduğu bilinciyle parti çalışmalarını asla ihmal etmiyoruz. Salgın sürecinin el verdiği ölçüde ilçe kongrelerimize en kısa sürede yeniden başlamayı, ardından il kongrelerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Büyük kongremizi yeni bir şahlanış, yeni bir diriliş, yeni bir yükseliş miladı haline dönüştürmek istiyoruz. Tüm bu hususlarda en büyük güven ve destek kaynağımız siz teşkilat mensuplarısınız. Sizlere güveniyorum" dedi.