Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masaya gönderme: Size rağmen milletim hem aday hem de cumhurbaşkanı yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te “Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide” programında açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Şimdi altılı masa ne diyor? 'Aday olamaz' diyor. Size rağmen milletim hem aday yapacak hem de Cumhurbaşkanı yapacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masaya gönderme: Size rağmen milletim hem aday hem de cumhurbaşkanı yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te “Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide” programında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Ayasofya açıldı mı? Bize nasip oldu mu? Allah'a hamdolsun. Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları, dava arkadaşları, genç nefesler nasip ettiği için hamdediyorum. Sizlerden aldığım enerjiyle ülkemizi büyütme, milletimizi güçlendirme mücadelemize daha bir gayretle sarılıyoruz. Bizim gençliğimiz bir yandan yoklukla bir yandan baskıyla geçti. Belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak milletimize hizmet etme şerefine eriştik. Ne diyorlardı, muhtar bile olamaz diyorlardı. Ama benim milletim bu kardeşinizi bu ülkede cumhurbaşkanı yaptı. Şimdi altılı masa ne diyor aday olamaz diyor size rağmen milletim hem aday yapacak hem de cumhurbaşkanı yapacak. Ve tabii o zaman kilonuz da ortaya çıkacak. Bakalım kaç kilosunuz?

Biz geçmiş günleri yaptığımız hizmet ve eserlerle hatırlayarak tarihe havale ediyor, gelecek günleri de rabbimizin takdirine bırakıyoruz. Karşımdaki şu tablo, enerjimi heyecanımı daha da artırırken herhalde 6'lı masaya da bazı mesajlar veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masaya gönderme: Size rağmen milletim hem aday hem de cumhurbaşkanı yapacak - Resim : 1

ŞU GÜZEL TABLO GENÇLERİMİZE KEM GÖZLERLE BAKANLARA İBRET OLSUN"

Şu güzel tablo gençlerimize kem gözlerle bakanlara ibret olsun. Sevgili gençler biz size güveniyoruz. Size Türkiye yüzyılı'nı emanet ediyoruz. Hayatı boyunca gençlerle yol yürümeyi ilke edinmiş siyasetçi olarak ülkemizin geleceğini sizlerin eline bırakıyoruz. Seçilme yaşını 30'dan 25'e indiren kim? Ne dedik, yetmez.

"SEÇME VE SEÇİLME OLARAK 25'TEN 18'E KİM İNDİRDİ?

Seçme ve seçilme olarak 25'ten 18'e kim indirdi? Biz. Bugün ülkemizde her yerde geçmişte hiç olmadığı kadar çok gencimiz, söz ve karar sahibi konumunda yer almaktadır. Türkiye, dünyanın en genç nüfuslu devletleri arasındaki yerini korumaktadır. Bu gençlik aşısı bizim için hayati öneme sahiptir. 

Türkiye vaadiyle sizlerin karşısına çıkan ne bu ülkeyi ne de gençleri tanıyor demektir. Görüntülü konuşmayı ileri teknoloji sananları 2023 Türkiyesini tanımaya ülkemizin özellikle e devlet altyapısını öğrenmeye çağırıyorum Bay Kemal. Biz Boğaz'ın altından Marmaray'ı yaptıl. Bunlar böyle bir şey yapabilirler miydi? Denizin altından Avrasya Tüneli'ni yine biz yaptık mı? Bu kadar büyükşehir belediye başkanları var. Eserleriniz ortaya koyun, ne yaptınız bir görelim. Yapamazlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masaya gönderme: Size rağmen milletim hem aday hem de cumhurbaşkanı yapacak - Resim : 2

Erdoğan, özellikle Batı ülkelerinin hızla yaşlanan nüfusuyla karşılaştırıldığında bu gençlik aşısının kendileri için hayati öneme sahip olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Böyle bir nüfusu hala 1940'ların, 1970'lerin, 1990'ların zihniyetiyle yönetmeye talip olmak en başta gençlerimize hakarettir. Dünyanın bilgi toplumunu geride bırakıp dijitale yöneldiği, yapay zekayı tartıştığı bir dönemde eski Türkiye vaadiyle sizlerin karşısına çıkanlar ne bu ülkeyi ne de gençleri tanıyor demektir, tanımıyorlar. Ülkemizin e-Devlet Kapısı ile kamu hizmetlerinin neredeyse tamamına yakınını dijitale taşıdığından habersiz olanların zihin dünyaları henüz Cilalı Taş Devri'nden Yontma Taş Devri'ne geçmenin şaşkınlığını yaşıyor. Görüntülü konuşmayı ileri teknoloji sananları, 2023 Türkiye'sini tanımaya, ülkemizin özellikle e-Devlet altyapısını öğrenmeye çağırıyorum Bay Kemal. Rahmetli Özal'ın çok güzel bir sözü vardı. Özal, bu zihniyet için 'Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez.' diyordu. Biz de bugün karşımızdakilerin gündemlerine, söylemlerine, duruşlarına bakıp aynı hissiyata kapılıyoruz."

 14 MAYIS VURGUSU

Gençler, özgür Türkiye'nin önünü esaret zincirleriyle kesmek isteyenlere izin vermeyin. Gençler, bağımsız Türkiye'nin ayaklarına prangalar vurmaya kalkanlara asla izin vermeyin. Gençler, Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte yükseltin. Ülkemizin kazanımlarına sahip çıkın. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Gelin 14 Mayıs'ta hep birlikte ortaya koyacağımız iradeyle bu tarihi şahlanışı birlikte gerçekleştirmeye var mıyız? 

"BİZ MARMARAY'I BOĞAZ'IN ALTINDAN GEÇİRDİK, BUNLAR BÖYLE BİR ŞEY YAPABİLİR MİYDİ?"

Türkiye, ortanca yaşı 33 olarak dünyanın en genç nüfuslu ülkeleri arasına yer almaktadır. Özellikle Batı ülkelerinin hızla yaşlanan nüfuslarıyla karşılaştırdığımızda bu gençlik aşısı bizim için hayati öneme sahiptir. Karşımızdakilerin gündemlerine bakıp, aynı hissiyata kapılıyoruz. Düşünün biz Marmaray'ı Boğaz'ın altından geçirdik, bunlar böyle bir şey yapabilir miydi? Denizin altından Avrasya Tüneli'ni yine biz yaptık mı? Bu kadar Büyükşehir Belediye Başkanları var. Ne yaptınız hadi görelim. Yapamazlar. Şimdi Türkiye uzay yarışında, kutup rekabetindeyken aynı kapıdan 6 kişi geçme kavgası verenleri gülerek izliyoruz. Bunlardan ne ülkemize ne de siz gençlerimize hayır gelmeyeceğini biliyoruz.

Gençler, hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Sizi bunlardan mahrum etmek isteyen içeride dışarıda kim varsa bilin ki istiklalinize göz dikmiştir. Sizi yıldırmaya çalışan kim varsa Bilecik'i hatırlayın. Gelin 14 Mayıs'ta ortaya koyacağımız iradeyle, bu tarihi şahlanışı birlikte değiştirmeye var mıyız? Türkiye Yüzyılı destanı birlikte yazmaya var mıyız?

İSVEÇ VE FİNALANDİYA'NIN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİ

"İcabında Finlandiya'yla ilgili farklı mesaj verebiliriz. Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak."

"Fransa'nın başındaki zat, inanın o devletin başında olma müktesebatına sahip değil. Bakın bunlar şu anda Afrika ülkelerini sömürüyorlar. Mali, şu anda Fransa'yla tamamen kopma durumunda. Burkina Faso süre verdi, 'Sana bir ay müsaade. Bir ay sonra biz burada Fransız askeri görmek istemiyoruz.' dedi. Ve öyle zannediyorum ki Togo, onlar da gönderecekler. Ve Afrika'da itibarını süratle kaybediyor. Kendileriyle biz de birçok görüşmelerimiz, uluslararası toplantılarda filan oldu ama dürüst değil. Açık konuşuyorum. Şu anda bizim bu konuştuklarımızın hepsi oraya varacak. Ama dürüst değil, biz de istiyoruz ki yani uluslararası siyaset dürüstlük üzerine inşa edilmeli. Dürüstlüğün olmadığı yerde itibar olmaz. Tabii dünyada buna benzer liderler çok. İşte Akdeniz'de bu Yunanistan'la olan ilişkilerde maalesef Türkiye'yi görmezlikten gelip onlarla farklı ilişkilere giriyorlar. Ve kendisine benim -özel benim dünyamda kalsın- söylediğim çok farklı ifadeler var. Bir insan kendini olgunlaştıracak, oluşacak vesaire. Şu anda parlamentoda kendi itibarını kaybetti. Sadece başkanlık görevinde kaldı. Fransa devamlı itibar kaybediyor, uluslararası camiada da itibar kaybediyor."

RUSYA OLAN İLİŞKİLER

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya'yla bizim ilişkilerimizde karşılıklı bir itibar var, saygı var. Benim Sayın Putin'le ilişkilerim dürüstlük üzerinedir. Tataristan'dan Dağıstan'a vesaire bütün bu bölgelere varıncaya kadar, bizim oralardaki ricalarımızın bir karşılığı var. Şu anda Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerde tabii istediğimiz neticeyi her ne kadar alamıyorsak da ama diyoruz ki 'Gelin şimdi üçlü bazı toplantılar yapalım.' Nedir bunlar? İşte üçlü olarak Rusya, Türkiye, Suriye bir araya gelelim. Hatta hatta İran'ı da buna katabiliriz. İran da gelsin. Görüşmelerimizi bu şekilde yapalım ve bölgeye bir huzur gelsin. Bölge şu andaki yaşadığı sıkıntıları yaşamasın. Ve burada da biz netice aldık, alıyoruz ve alacağız."

S400 KONUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S400 konusuna ilişkin ise "S400'ler konusunda bizi çok tehdit edenler oldu; 'İlla S400'leri vereceksin.' Hayır vermeyiz. S400'leri biz aldık. Şu anda bizim cebimizde ama siz bize verdiğiniz sözü yerine getirin. Nedir o? Şimdi biz F-16'larla ilgili, biz sizden bunu istiyoruz ama siz vermiyorsunuz. F-35 dediniz, sözünüzde durmadınız. Parasını yaklaşık 1 milyar 400 milyon ödeme yaptığımız halde siz bunun bize karşılığını vermiyorsunuz. Vermiyorsanız, o zaman bunun da bir bedeli olacak. Biz yani bir Müslüman Türk olarak verdiğimiz sözde dururuz ama karşımızdakilerden de bunu bekleriz." değerlendirmesinde bulundu.

Türk Cumhuriyetleriyle ilişkilerin her geçen gün arttığını belirten Erdoğan, "Bizim başta Azerbaycan olmak üzere yani hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Sadece tabii Türk Cumhuriyetleri değil aynı zamanda bizim şu anda özellikle güneyde Libya'yla ilişkiler konusunda da aynı kararlılıkla onların huzuru için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Türk Cumhuriyetlerinde de yani Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan hepsiyle münasebetlerimizi en güzel şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.