Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "asker" iddialarına sert yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da yaptığı açıklamada, "asker" iddialarına sert yanıt vererek, "Şu an itibarıyla Hatay’ımızda asker, jandarma, polis toplamda 21.200 personel görev ifa ediyor. Bununla birlikte bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak “Hatay’da asker, jandarma, polis göremedik” gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "asker" iddialarına sert yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Önce valiliklerimiz ardından bakanlıklarımız harekete geçerek vatandaşlarımızın yardımına koştular. İşimiz kolay değildi.

13.5 milyon insanımızın yaşadığı bu depremin yol açtığı yıkımın yaygınlığına hava şartlarının zorluğu eklendi. Devletin tüm imkanları seferber edilerek afet bölgesine yönlendirdik. Sayıları 60 bini bulan akredite kişi her konuda canla başla çalışıyor.

71 vilayetin tamamından yardım konvoyları çıkartıldı. On binlerce insan destek için yollara düştü. Eksikler var. Şartlar ortada. Böylesi büyük felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız. Deprem alanını afet bölgesi ilan ettik. Olağanüstü hal kararı alarak süreci hızlandırdık.

MAKAMIN SORUMLULUĞU OLMASA BEN FARKLI KONUŞURUM

Gereken her adımı atarak kimseyi mağdur etmeyecek afet yönetimi yürüteceğiz. Bu dönem birlik dönemidir. Hala basit siyasi çıkar uğruna çirkefçe hala burada olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben şu anda hazmedemiyorum. Makamın sorumluluğu olmasa ben farklı konuşurum.

Ara dönemde depremzedelere 10'ar bin lira vermeyi açıkladım. Bu bir son değil, 1 yıl içerisinde de tüm felaketzedelerimizin konutlarını 10 vilayetimizde TOKİ yönetiminde tüm firmaları devreye sokmak suretiyle enkaz kaldırmayı hızlandıracağız, konut yapımını hızlandıracağız.

Biz bu konuları kendimizi ispatlamış hükümetiz. Hatay'ımızda Kahramanmaraş'ımızda da bunu yapacağız. İnşallah bunları halledeceğiz. Rabbim kimseyi böyle imtihanla sınamasın. Bir gerçeği söylemem gerekiyor. 60'ı aşkın ülkeden destekler geliyor.

CAN KAYBI 9 BİN 57'YE YÜKSELDİ

Deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 9 bin 57 'ye, yaralı vatandaşlarımızın sayısı 52 bin 979'a yükseldi.

Böyle bir dönemde hala basit siyasi çıkar uğruna çirkef bir şekilde hala burada olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben hazzedemiyorum. Bunun yanında da üzerinde bulunan makamından sorumluluğu olmamış olsa ben bugün böyle konuşmam çok farklı konuşurum. 1 yıl içerisinde hedefimiz Malatya'da Elazığ'da daha önce Bingöl'de olduğu gibi biz bu işi yaparız. Biz bu konularda kendimizi ispatlamış bir hükümetiz. Hatayımızda da bunu yapacağız. Şuanda AFAD'ın bütün çadırlarıyla il, ilçeler depremzedelerin emrine amade kılınmış vaziyette ve çalışmalar buralarda sürdürülüyor.

ASKER İDDİALARINA SERT YANIT

Bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak Hatay'da biz asker göremedik, jandarma göremedik gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Şu an itibarıyla sağlık çalışanlarında da 9 bin 179 personel burada çalışıyor. Vefat edenler tekrardan rahmet diliyorum, Hatay'da da üniversite hastanemiz bu akşamdan itibaren aktif olarak göreve katılacaktır. 

"ASKERİMİZ POLİSİMİZ ŞEREFLİDİR"

Askerimiz polisimiz şereflidir. Bu şerefsizlerin ağzına meze yaptırmayız. Sağlık çalışanlarında 9 bin 179 personel çalışıyor. 7 valimiz 12 kaymakamımız görevli. 170 ekip 5 bini aşkın arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum.