Cumhurbaşkanı Erdoğan Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye sağlık hizmetlerinde bir destan yazmıştır. Dünya ventilatör noktasında sıkıntılar yaşıyor ama biz bu süreci başarılı bir şekilde atlattık" iadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu

Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeli ile yapılan İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı bugün açıldı. 

Açılışta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin sağlık alanında destan yazdığını belirterek, "Koronavirüs salgını sonrası yeniden kurulacak dünya düzeninde ülkemizi hak ettiği yere ulaştırmak için hep birlikte daha çok çalışacağı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Burası yap-işlet-devret anlayışıyla yapıldı. Rönesans'a şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Türkiye yoğun bakım yatağı sayısındaki üstünlüğüyle bu sürece oldukça avantajlı şekilde girmiştir.

Bin 500'ün üzerinde yatak kapasitemiz var.

Uluslararası kuruluşların anlamını yitirdiği bir dönemde Türkiye kendi ayakları üzerinde durarak gücünü göstermiştir.

Tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği kamu özel işbirliği yöntemiyle hayata geçirdiğimiz proje kapsamında 10 şehir hastanesini hizmete aldık.

İnşası devam eden 8 şehir hastanemizin büyük bölümünü bu yıl sonuna kadar, kalanlarını da önümüzdeki yıl hizmete almayı planlıyoruz.

Buranın yolunu yarım yamalak bırakan İstanbul’un bir belediyesi var. Ancak şükür ki biz iktidarız. Hemen Ulaştırma Bakanlığımızı devreye soktuk. Şu anda bir taraftan yol yapılıyor bir taraftan da metrosunu yapıyoruz.

Ülkede doğru dürüst ambulans bile yoktu. Bugün 5400 tam donanımlı araç ve 19 hava aracıyla en modern ambulans filolarından birine sahibiz.

Koronavirüs salgını sonrası yeniden kurulacak dünya düzeninde ülkemizi hak ettiği yere ulaştırmak için hep birlikte daha çok çalışacağız.

Türkiye sağlık hizmetlerinde bir destan yazmıştır. Dünya ventilatör noktasında sıkıntılar yaşıyor ama biz bu süreci başarılı bir şekilde atlattık.