Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi olayları çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Menemen - Aliağa - Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, İdlib konusunda "Yol haritasını belirledik" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi olayları çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İzmir'in büyük sanayi tesislerinin bulundu Aliağa'yı ülkemizin en önemli limanlarından birini inşa edeceğimiz Çandarlı'ya bağlıyoruz. İzmir'den yola çıkan bir araç bu otoyol sayesinde 40 dakika içinde Çandarlı'ya ulaşabilecek.

 Menemen - Aliağa - Çandarlı Otoyolu İzmir'e yakışan bir eser oldu. 

Zamandan ve yakıttan sağladığı tasarrufla bu otoyolun ülkemize çok büyük katkısı olacaktır. Bu yolun ülkemize katkısı 255 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Gezi olayları

Artık kimse öyle karşınıza dikilip sizinle öyle savaşmıyor. Sinsi yöntemlerle savaş veriliyor. Ülkemizde Gezi olaylarından sonra yaşanan hiçbir hadise kendi kendi olmamıştır. Hepsinin arkasında bir güç vardır. Dışarıda büyük mücadele verirken, bir anda içeride anlamsız tartışmalar başlıyor. Bu tartışmalarla Türkiye'nin enerjisi boşa harcanıyor. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Ortaya atılan her iftiraya gereken cevabı verirken asıl işlerimize de dört elle sarılacağız.

 İdlib krizi

Gabar’da varız, Cudi’de varız, Bestler Deresi’nde varız. Mehmetçiğimiz bu işin hesabını soruyor ve terörden de içerde büyük temizliği yaptık. FETÖ terörüyle de mücadeleyi büyük oranda sürdürüyoruz. Bunun için önümüzdeki sorun alanlarının hiçbirinde geri adım atmadan başlattığımız çalışmaları mutlaka sürdürecek ve hedefe ulaşacağız. Pakistan’daydık. Salı günü Azerbaycan’dayız.  Tüm coğrafyalarda Türk’ün ve Türkiye’nin varlığını ortaya koyacağız. Her gün yeni tuzaklarla karşılaşıyoruz. Sırf ülkemizi müşkül duruma düşmesi için hukukun çiğnendiği bir dönemden geçiyoruz. Dün sabah Putin’le görüştük, Macron ve Merkel’le görüştük ve yol haritamızı belirledik. Masada olduğumuzu her tarafa duyuracağız.