Erdoğan'dan Japonya'da FETÖ vurgusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nagoya Bunri Üniversitesi’nde düzenlenen Türk Toplumuyla Buluşma Programı'nda konuştu.

Erdoğan'dan Japonya'da FETÖ vurgusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nagoya Bunri Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada FETÖ vurgusu yaptı. Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

- Maalesef Japonya'da FETÖ'ye bağlı faaliyet gösteren okullar, dernekler, şahıslar hala varlığını sürdürüyor. Bu örgüt yurtdışında ülkemize yönelik yoğun bir karalama kampanyası yürütüyor. Himmet, hizmet diyerek milletten topladıklarını milletinin aleyhine kullanıyorlar. Hırs, nefret bürümüş FETÖ'cülerin ülkemizin itibarına kara çalmasına izin vermemeliyiz. 

- PKK neyse, DHKP-C neyse FETÖ de odur. Eli kanlı bu terör örgütüyle mücadelede sizlerden destek bekliyoruz.

- Nagoya'ya başkonsolosluk

- Gerektiğinde Japon makamlarına sesinizi duyurabilmek için dayanışma içinde olmaslısınız.Biz de Nagoya'da bir başkonsolosluk açabiliriz. Japon makamlarının böyle bir talebe hayır diyeceklerini sanmıyorum. bunun için girişiimleri başlatacağız.

- THY Osaka - İstanbul seferleri başlıyor

- Milli gururumuz THY, önümüzdeki yılın nisan ayından itibaren Osaka Kansai Havalimanı'ndan İstanbul seferlerine başlıyor. Böylece Osaka'dan memleketinize doğrudan seyahat edebileceksiniz.

Başkonsolosluk açılması ve THY'nin Osaka seferlerine başlayacak olması, konuşmayı dinleyen Türkler tarafından coşkuyla karşılandı.

- Japonya'ya işgücü

- Biliyorsunuz Japonya nüfusu giderek yaşlanıyor. Japonya işgücü için yabancı işçilere kapılarını açtı. Biz de Türkiye olarak bu işgücüne katkı sağlayacağınızı düşünüyoruz. Japonya ile sosyal güvenlik anlaşmasının müzakerelerini sürdürüyoruz. Çalışma sürelerini Türkiye'de emeklilik için saydırabilmeleri için görüşmeler yürütüyoruz. Bu müzakereyi de yakında sonuçlandırmayı hedefliyoruz.