Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Hanımefendinin burada yeri yok, yalan

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri'nin annesinin Kanal İstanbul güzergahında arsa aldığı iddialarına ilişkin olarak, "Bunların ifade ettiği gibi yalanlarla dolu, örneğin yurtdışından şu kadar bir yeri var vs... Hanımefendinin burada yeri yok, yalan" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Hanımefendinin burada yeri yok, yalan

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Kanal İstanbul'un ÇED Raporu onaylandığının hatırlatılması ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kensisine verdiği mektubun içeriğine ilişkin şu sözleri sarf etti:

Mektup gizli bir mektup. Kendisi bir açıklama yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum ama. Mektubun detaylarını benim açıklamama gerek yok. Kişiye özel bir mektupsa, üzerinde özellikle çizikler varsa şahsa aittir. Açıklama doğru olmaz. Kanal İstanbul konusu bu şahsın konusu değil, bizim konumuz.

Bunların ifade ettiği gibi yalanlarla dolu, örneğin yurtdışından şu kadar bir yeri var vs... Hanımefendinin burada yeri yok, yalan. CHP'liler buradan yer kapatıyor diye haberler de var. Bu da benim konum değil. Parası olan alabilir.

 "Finansman arayışı yok"

Ülkemizde biz yasal düzenlemeler yaptık. Yabancılara biz bu arazilerimizin satışlarını açtık. Bizim derdimiz Kanal İstanbul ile dünyaya bir ders veriyoruz. Biz de şimdi çevremizi tehdit eden Boğazımızı tehdit eden bu geçişe karşı kendimiz bir kanal yapıyoruz. Bu Kanal İstanbul'a farklı bir güzellik getirecek. İki yakasıyla faklı bir projelendirmeyle İstanbulumuz güzellik kazanacak.

Biz Kanal İstanbul'da kararlıyız. Finansman konusunda da ciddi bir arayış söz konusu değil. Adımımızı atıp açıklamayı yapacağız.