Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı: Muhalefetin samimi olup olmadığını göreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhan Felek Salonu'nda Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, başörtüsü için anayasa teklifine ilişkin muhalefete seslenerek, "Teklif Meclis'te samimi olup olmadıklarını göreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı: Muhalefetin samimi olup olmadığını göreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Böylesine güzel bir atmosferde gönüllerimizi kavuşturan Türkiye İlahiyatlar Derneği'ne kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin dört bir köşesinden salonumuza teşrif eden siz genç kardeşlerime de şükranlarımı sunuyorum. Türkiye İlahiyat Derneği teşkilatlanmasını tamamlayarak önemli işlere imza atıyor.

Türkiye'de farklı illerde okuyan ilahiyat öğrencileri arasında işbirliği artırması yolundaki gayretler konusunda derneğimizi tebrik ediyorum. İlahiyatların adeta yokluğu teneffüs ettiği günler, dekan olduğu dönemi anlatıyor Ali Hocam. Aynı şey imam hatiplerde. Tüm öğrencilerini kapı dışarı etmişler, öğrenci sayısı 60 bine düşmüştü. Şimdi 1 milyon 300 bin öğrenci var. Üniversitelere başarı oranı yüksek şekilde dağılmalarını istiyoruz.

"Buradaki gençlerimiz başarısını Türkiye Yüzyılı'nın inşasında meşale olarak görüyoruz"

Siyasette de sivil toplumda da zaferin parolası vahdettir. Mesele asla sayı değildir. Asıl güç niteliktedir. Asıl etki mücadeleyi örgütlü şekilde yürütmekle sağlanır. Vakıf ve derneklerimiz hayırda yarışırken dayanışma içinde hareket etmelidir. Bugün hasbihal etmenin yanı sıra ödülleri de takdim edeceğiz. Buradaki her bir genç kardeşimizin başarısını, Türkiye Yüzyılı'nın inşasında önümüzü aydınlatan meşale olarak görüyoruz. Vatana, millete ve ümmete hayırlı fertler yetiştirme çabasındaki herkesin başımızın üstünde yeri vardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı: Muhalefetin samimi olup olmadığını göreceğiz - Resim : 1

"Şimdi artık hep ileri durmak yok ileri"

İlahiyat fakültelerinin kapısındaki zincirlerinin kırılması, Türkiye'nin çok partili siyasi hayata geçmesiyle oldu. Ben kızımı İstanbul'da Trabzon'a gönderdim. Oradaki imam hatibin müdürü benim sınıf arkadaşımdı. Bu çileleri çeken burada nice aileler var. Ama bunların hepsi mazi oldu. Şimdi artık hep ileri durmak yok ileri. Daha sonraki yıllarda özellikle vesayet süreçlerin ilahiyat fakültelerimizde sıkıntılı günler yaşadık. 28 Şubat zihniyeti imam hatipler ve meslek liseleriyle birlikte ilahiyat fakültelerini hedef almıştır. Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağı dini eğitim veren kurumlara tesettürle girmek mümkün olmamıştır. 

"28 Şubat karanlığına 2002 seçimleriyle son verdik"

İslami ilimlerde hocalarımız sürgünle görevden uzaklaştırılırken, şakşakçı tipler getirilmiştir. Bizler de gerek siyasetçi olarak zulümleri yakinen biliyoruz. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat karanlığına 2002 seçimleriyle son verdik. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak şiarıyla ülkemizde yeni bir dönemi başlattık.

Başörtüsü teklifi... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı

Bugün fakülteyi bitiren gençlerimiz engelle karşılaşmadan görev yapabiliyor. Kızlarımız, ötekileştirilmeye maruz kalmadan sorumluluk üstlenebiliyor. Ayrım yapmadan tüm kadınlarımıza kamuda fırsat eşitliği sağlıyoruz. Ana muhalefetin başındaki zat ne dedi, 'Gelin başörtüsüyle ilgili yasal düzenleme yapalım.' Gerek yok ki. Bize tuzak mı kurmak istiyorsun?

"Samimiysel gel Anayasa değişikliğini yapalım"

Samimiysen gel Anayasa değişikliğini yapalım. Anayasal düzenleme metnini Meclis'e gönderdik. Bunlar samimi mi değil mi göreceğiz. Dürüst olun. Çalışmak üretmek isteyen gençlerimiz için devletimizin imkanlarını seferber ediyoruz. Atacağımız yeni adımlarla bu tabloyu güçlendireceğiz. Birileri gibi sahte demokrasi şovlarıyla değil, hukuki yollarla gerçekleştireceğiz. Demokratik kazanımları güruhun ihtiraslarına heba edemeyiz. İstismar vakası üzerinden 28 Şubat heveslisi kişiler kin ve nefreti kusmaya başlamışlardır. Bugün ortalığı yıkanların geçmişinin ne kadar kirli olduğunu görebiliyoruz.

"Muhalefet partilerinde ayyuka çıkan tecavüz vakaları karşısında kıllarını kıpırdatmadılar"

Bunlar terör örgütünün dağa kaçırdığı kızlarımız için gıklarını çıkarmadılar. Diyarbakır Anneleri'ni görmediler. LGBT denilen akımların sapıklıklarına alet edilen çocuklarla ilgili tepki göstermediler. Muhalefet partilerinde ayyuka çıkan taciz-tecavüz vakaları karşısında kıllarını kıpırdatmadılar.

"Son sözü milletimiz söyleyecektir"

Meclis'e sunduğumuz anayasa değişikliği ile başörtüsüne anayasal güvence kazandırırken sapkın akımların hedefi halne gelen aile müesseini de bu anayasa metnine koyacağız. Temennimiz teklifimizin Meclis'ten geçmesidir. Bu süreçte bir yol kazası yaşanırsa son sözü milletimiz söyleyecektir.