Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ithal' danışman eleştirisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'daki toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD’li yazar Jeremy Rifkin’i başdanışmanlığına getirmesini de eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ithal' danışman eleştirisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık – Kavak Yolu, 19 Mayıs Ballıca Kampüsü ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ı açıklamalarından satır başlıkları:

 En son eylül ayında geldiğimiz Samsun'a hasret kaldık. Aldığım resmi rakam 100 bini yakaladı. Cadde boyu Samsunlu kardeşlerimizle el eleydik.

213 milyon liralık yatırımların resmi açılışını bugün yapıyoruz. Laf değil icraat yapıyoruz.

Toplam yatırım bedeli 5 milyar 880 milyon lirayı geçen 244 ayrı projenin açılışını yaparak Samsun'un büyümesi için yeni bir adımı atıyoruz.

İhtiyaç sahiplerine 6 milyar TL kaynakla destek olduk. Samsun için altı Millet Bahçesi projemiz bulunuyor, bölünmüş yol uzunluğu 312 kilometreye ulaştırdık.

Milli mücadelenin ilk adımının şehri samsun istikbalin de istiklalinde kıymetini en iyi bilen şehirdir.

Dışarıda Türkiye düşmanlarının içerde onların maşalarının tuzaklarını bozacağız. Türkiye emir alan değil veren bir ülke.

Vesayetiçilerden darbecilere teröristlerden ekonomik tetikçilere kadar her türlü tehlikeye karşı dik durduk.

Teröristleri Gabar'da, Cudi'de Tendürek'te çökerttik. Bunların inlerine gireceğiz inlerine. Girdik de. Şimdi bu parlamentomuzda bu terör örgütü uzantılarını da 2023'te hep birlikte temizleyeceğiz. Parlamentomuz gerçek sahipleriyle ihya olacak. Hep birlikte çökerteceğimize inanıyorum.

"Tarihimizin en büyük kalkınma ve demokrasi hamlesini başlattık"

Bir yandan tarihimizin en büyük kalkınma ve demokrasi hamlesini başlattık. Bir yandan da kurulan sinsi senaryoları bir bir yırtıp attık. Her alanda ülkemizi birinci lige çıkaracak eser ve hizmetleri sunduk.

Gelişmiş ülkelerin bile gıpta ile baktıkları bir hizmet altyapısı kurduk. Şimdi ne diyorlar, Türkiye çok farklı bir ülke. Türkiye artık emir alan değil, emir veren bir ülke. Salgın krizinde, sağlık sistemimizin gücünü gördük. Dünyanın dört bir yanına ürettiğimiz aşı ve ilaçları biz gönderdik. Çünkü biz veren eldik. Veren el, alan elden hayırlıdır.

ABD'li danışman eleştirisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD’li yazar Jeremy Rifkin’i başdanışmanlığına getirmesini de eleştiren Erdoğan, "İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda siz varsınız. Gözümüz de kalbimiz de hep milletimize baktı" ifadelerini kullandı.

"Yarın sayın Putin ve Zelenski ile görüşüp neler yapabileceğimizi konuşacağız.

Biz dünyayla beraberiz. İthal ürünlerle değil. Olay bu. Unutmayın. ülkelerin tarihlerinde her seçim bir yol ayrımıdır."