Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar! İşte Kurban Bayramı tatili kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı tatilinin birleştirilerek 9 güne çıkarıldığını ifade eden Erdoğan, cuma gecesinden başlayacak şekilde Kurban Bayramı süresince köprü ve otoyolların da ücretsiz olacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine 1 saat 50 dakika sürdü. Kabine toplantısında, Kurban Bayramı tatili süresi başta olmak üzere, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşı programı ve ülke gündemindeki konuların ele alınması bekleniyordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapması öngörülen toplantıda, ülke genelinde aşı programında gelinen nokta, Covid-19 verileri ve yerli aşı çalışmaları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Aşılama çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Yapılan toplam aşılama sayımız 59 milyona yaklaştı. En yaygın korunma biçimi aşılamadır. Virüsün yeni varyantları insanlığı tehdit ediyor. Aşılamada iyi bir orandayız.

Ülkemizin normalleşme adımlarını süratle atmasında aşılamanın büyük bir payı var. Ciddi gayretler ve fedakarlıklar sayesinde elde ettiğimiz bu avantaja sahip çıkmak zorundayız. Toplumsal bağışıklık sağlanana kadar temizlik, maske ve mesafeden taviz vermemeliyiz. İnsanların kalabalık olduğu her organizasyonda bu kurallara uymalıyız. Bayramda da bu tedbirlere uymalıyız.

Turizm sektörümüz son süratle çalışıyor. Üretim ve ihracatta da bir sıkıntımız yoktu. 2021'de ihracatı 200 milyar doların üzerine çıkararak tüm zamanların rekorunu kıracağız.

Pek çok şehrimizde OSB'ler yetersiz kaldığı için yenilerinin kuruluş hazırlıkları yapılıyor. Gaziantep'te 6'ncı OSB kuruluyor. Yetişmiş eleman istihdamı konusunda sıkıntı arttığı için mesleki eğitimde yeni bir plan üzerine çalışıyoruz. Meslek okullarını sanayi bölgelerine yakın yerlerde açarak okul eğitimi ile pratik eğitimi birleştiriyoruz.

Köprü ve otoyollar ücretsiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprü ve otoyolların 16 Temmuz Cuma gecesinden itibaren bayram sonuna kadar ücretsiz olacağını duyurdu.

Niğde-Ankara Otoyolunu kullanan vatandaşlarımıza bir müjde vermek istiyorum. Artık bu otoyolda sürücülerimiz otomobilleriyle yüzde 20; minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli olarak seyahat edebilecek.

Kurban Bayramı tatili uzadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin bir önceki günle de birleştirilerek 9 güne uzatıldığını açıkladı.