Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO diplomasisi… Art arda kritik görüşmeler yapacak! İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kasım ayının başında yoğun bir NATO diplomasisi trafiği yönetecek. Erdoğan, 4 Kasım’da NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’i İstanbul’da kabul edecek. Erdoğan, İsveç’in yeni Başbakanı Ulf Kristersson ile 8 Kasım'da görüşecek. İki liderin görüşmesinde ise İsveç’in NATO üyeliğinin de konuşulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO diplomasisi… Art arda kritik görüşmeler yapacak! İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Kasım’da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile İstanbul’da bir araya gelecek, dün telefonla görüştüğü İsveç’in yeni Başbakanı Ulf Kristersson’u ise 8 Kasım’da Ankara’da kabul edecek.

Yoğun diploması trafiği

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayının başında, gündemi NATO olan yoğun bir diplomasi trafiği yürütecek.

İsveç’in NATO üyeliği ele alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün telefonla görüştüğü İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’u da 8 Kasım’da Ankara’da ağırlayacak. Görüşmede Türkiye-İsveç ilişkilerinin yanı sıra İsveç’in NATO üyelik süreci konularının ele alınması öngörülüyor.

İki lider dün telefonda görüşmüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı telefon görüşmesinde, İsveç’in yeni Başbakanı olması dolayısıyla Ulf Kristersson’a tebriklerini iletmişti. Erdoğan, 19 Ekim’de kendisine gönderdiği mektuba değinerek Ulf Kristersson’ı Ankara’da misafir etmekten memnuniyet duyacağını ifade etmişti.