Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'ninde konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Kanal İstanbul projesi hayata geçecek. Birileri Kanal İstanbul projesini yaptırmayız diyor müteahhitlere tehditler savuruyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'ninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''İslam medeniyeti bir ilim irfan medeniyetidir. Kağıdı Çinliler bulmuş olsa da onu hakkıyla kullanan daha sonra Batı'ya ulaştıran bizim ecdadımızdır. Müslüman alimleri yok saymak kasıtlı değilse, cehaletle izah edilebilir.

Açılışını yaptığımız sergi medeniyetler tarihinin yazanların düştükleri temel hatanın ortaya konması bakımından da çok önemlidir. Bilim tarihinin bütün kaynakları büyük çoğunlukla Avrupa kaynaklıdır. Oryantalist bakış açısının ürünüdür. Bilimler tarihini neredeyse 500 yıl öncesinin keşifleriyle başlayan bu oryantalist bakış açısı eksik ve yanıltıcıdır. Avrupalı bilim adamları da bilir ki kendileri bu birikimle tanışmamışken İslam şehirlerinin çoğunda çok kıymetli eserlerden oluşan kütüphaneler mevcuttu.

 Kütüphaneler İslami bilimlerde binlerce alim yetiştirdi. 

Bilimi dünü ve bütünüyle batıya hazletmek ve Müslüman alimleri yok saymak şayet kasıtlı değilse ancak cehaletle izah edilebilir.

Medeniyetler tarihini İslam tarihini görmeden yazmak mümkün değildir.

Ülkemizin Fuat Sezgin gibi bir hocayı çok geç keşfetmiş olması en büyük kaybımız olmuştur.

Hocamızın “İslam medeniyetinin büyüklüğünü kendi insanımıza anlatmak batılılara anlatmaktan zordu” tespiti acı bir gerçeği ifade ediyor.

Yıllarca bu milleti aşağılık kompleksi bataklığında çırpınmaya zorlayanların tam olarak istediği de buydu.

 Üniversiteler yıllarca asıl işleri yerine öğrencilerin kılık kıyafetleriyle uğraştığı için ilimde ilerleyemiyordu.

Nisan ayında hizmet vermeye başlayan havalimanımızda 50 milyon yolcuya ulaşıldı.

Böylece ilk etabın kapasitesi olan 90 milyon yolcu hedefine kısa sürede ulaşılacağı anlaşılıyor.

Türkiye 17 yılda, her alanda olduğu gibi bilim ve teknoloji sahasında da prangaları parçalamış, kendisine çizilen hudutları aşıp geçmiştir.

Kanal İstanbul projesi

Kanal İstanbul Projesi hayata geçecek. Daha şimdiden birileri yapamazsınız diyorlar yaptırmayız diyorlar ve müteahhitlere de tehdit savuruyorlar. Onlara sakın ha bu ihalelere katılmayın katılacak olursanız biz iktidara geliyoruz geldiğimizde aldığınız ihaleyi iptal ederiz. Sen zaten iktidara gelemeceyeksin ki. Bu millet size bu ülkede iktidar vermez. Dikili ağaçları söken zihniyetsiniz. Bunlar Gezi'ci biz bir günde 11 milyon fidan ve ağacı diken bir iktidarız. Farkımız bu. Yapamazsınız diyorlar. İstanbul Boğazı Independente olayını unutuyor musunuz? Montrö Türkiye'ye ne kazandırmıştır ne kaybetmiştirdir bunu düşündünüz mü?'