Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de önemli açıklamalar yapıyor. Erdoğan, "Doğu Akdeniz'deki haklarımızı korumakta kararlıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'deki konuşmasında, "Varlıklarına yönelik sayısız saldırıya rağmen Kıbrıs Türkleri, hamdolsun kendi topraklarında başı dik, onurlu ve özgür bir şekilde yaşıyor" dedi. Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim bilişim uygulamasını Kıbrıs'ta da faaliyete çatıklarını kaydeden Erdoğan, "KKTC'nin alt yapı projelerine 162 milyon TL aktardık" bilgisini verdi.

Erdoğan şöyle devam etti: "Uygun bir yerde 5 dönüm bir arazi temin etmek suretiyle Cumhurbaşkanlığı makamını da oraya taşıyalım. Zira bu tür makamlar farklı ülkelerin bakışını da değiştirir. Anavatan ve garantör Türkiye, KKTC'nin yanında olacak."

Erdoğan'ın konuşmasında satır araları:

Hidrokarbon konusunda Kıbrıs Türkleriyle masaya oturmaktan sürekli kaçıyorlar. Bu diplomasi oyununa artık tahammülümüz kalmamıştır.

Kuzey Kıbrıs'ta yaşayıp da kendi Cumhurbaşkanının Güney Kıbrıs'ın başındaki sözde yöneticilere şikayet edenler, Güney Kıbrıs'ın güç değiştireceğini düşünyorlarsa aldanacaklarını bilmeliler.

Mülkşyet haklarına riayet edilen çalışmalar sonucunda Maraş'ta herkesin yararına olan yeni bir dönem başlayacaktır.

Doğu Akdeniz'deki haklarımızı korumakta kararlıyız.

Rum-Yunan ikilisinin haklarımızı gasp etmesine engel olmaya çalışıyoruz.

Arzumuz Avrupa Briliği'nin uzattığımız elimizi havada bırakmaması. 

Karadeniz'de olduğu gibi Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma ve sondaj faaliyetlerimizden de aynı verimi alacağımıza inanıyoruz.

Ayrıntılar geliyor...