Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 103 emekli amiralin bildirisi hakkında flaş açıklama.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Montrö bildirisinde imzası olan 10 emekli amiral gözaltına alınırken, 4 şüpheli ifadeye çağrıldı. Soruşturmada amiraller 'cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak'la suçlandı. 104 emekli amiralin lojman ve koruma hakları iptal edildi.

Beştepe'de yapılan değerlendirme toplantısı 2 saat 10 dakika sürdü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, değerlendirme toplantısı sonrası açıklamada yapıyor. İşte konuşmasından satırbaşları...

"(Bazı emekli amirallerin açıklaması) Bir gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem kesinlikle art niyetli bir girişimdir."

"Emekli amirallerin vazifesi 104 tanesi bir araya gelerek siyasi bir tartışma konusunda darbe imaları içeren bildiriler yayınlamak değildir."

"Verdiğimiz mücadelelerin hiç birinde bunların ülkeleri için destek bildirisi yayınladığını görmedik. 15 Temmuz'da milletimizin yanında yer olurken de görmedik."

"Tartışmanın sebebi ifade özgürlüğü meselesi değildir."

"Emekli amiral sıfatıyla da olsa böyle bir girişim, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik bir bühtandır."

"(Emekli amirallerin bildirisi) Hiçbir emekli kamu görevlisinin topluca böyle bir yola tevessül etme hakkı yoktur."

"(Emekli amirallerin bildirisi) Buna ifade özgürlüğü diyemeyiz. İfade özgürlüğü, seçilmiş yönetimi darbeyle tehdit eden cümleleri kapsamaz."

"104 amiralin böyle bir girişimde bulunması asla kabul edilemez."

"Kimi kesimler bir süredir benzer söylemlerle yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı hedef almaktadır."

"Türkiye'de demokrasiye yönelik her saldırı, bu tarz bildirilerin ardından gelmiştir."

"15 Temmuz gecesi silahlı darbe denediler, ama milletimizin direnşi karşısında gün ağarırken kuyruklarını kıstırıp kaçtılar."

"(Bildiriye imza atan bazı emekli amiralleri) FETÖ'cü hainlerin darbe girişimine karşı milletimizin yanında yer alırken görmedik."

 "Yayınlanan bildiriyi özellikle dikkate alıp gereken her tedbiri uygulama kararlılığımızı ortaya koyuyoruz."

"Eski diplomatlardan, eski milletvekillerinden ülkemize karşı husumetleriyle bilinen sözde aydınlardan oluşan kimi kesimler, bir süredir benzer söylemlerle yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı hedef almaktadır. Üstelik bunların çoğu da ülkede dikili taşı olmayan, millete zerre faydası dokunmamış kişilerdir."

"Kanal İstanbul ile Montrö arasında kurulan bağ tamamen yanlıştır."

"Amaç Montrö Sözleşmesiyle ilgili tartışmaya katkı sağlamaksa bunun mecrası bildiri yayımlamak değil, akademik dünyada görüş ifade etmektir."

"Montrö Sözleşmesinden çıkmayla ilgili halihazırda ne bir çalışmamız ne de böyle bir niyetimiz vardır."

"Montrö'nün ülkemize sağladığı kazanımları önemli görüyor, daha iyisi için imkan bulana kadar bu sözleşmeye bağlılığımızı sürdürüyoruz."

"Ama gelecekte bu ihtiyaç ortaya çıkarsa, ülkemizi daha iyisine kavuşturmak üzere her sözleşmeyi gözden geçirmekten de çekinmeyiz."

"Türkiye, Kanal İstanbul sayesinde İstanbul Boğazı'ndaki ağır deniz trafiği yükünü hafifletirken Montrö'deki sınırlamaların dışında tamamen kendi egemenliğinde bir alternatife kavuşmuş olacaktır. Bu bizim egemenlik mücadelemizdir."

"Vazifem Türkiye'nin ve Türk milletinin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapmaktır."

"Ana muhalefet partisini demokrasiden yana tutum almaya çağırıyoruz."

"TSK'nın disiplin anlayışıyla bağdaşmayacak fotoğraf veren askere olumlu bakmadık, bakmayız. Bunun münferit bir görüntü olduğu açıkça bellidir."

"(Kanal İstanbul) Türkiye'nin milli egemenlik haklarını tahkim edecek bu projeye karşı çıkanlar, en büyük Atatürk ve cumhuriyet düşmanıdır."

"(Bazı emekli amirallerin açıklaması) Bu işin merkezinde aslında ana muhalefet partisinin ta kendisi var."