Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Çalışmamız bitmek üzere, muhalefete de sunacağız'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldığı Hz. Ali Camii'nin çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları...

Aşı patentleri hakkında

İlim tüm insanlığın ortak malı. "Kimseye vermeyiz" gibi bir mantık yanlış. Biz nasıl ki Çin aşısıyla sürece başladık. Almanların ürettiği Uğur Beylerin eşiyle beraber ürettikleri aşıdan aynı şekilde istifade ediyoruz. Rus aşısı Sputnik V ile Putin ile görüşmelerimiz var. Daha sonra ortak bir üretime gireceğiz.

Yeni anayasa hakkında

Yeni anayasa ile ilgili Devlet Bey ile zaman zaman yaptığımız görüşmeler var. Külliye'de, Devlet beyin evinde yaptığımız görüşmeler var. Yeni anayasa ile ilgili konuları da görüştük. Hazırlıklarımızı kendileri ile paylaşacağımızı da görüştük. Onlar şimdi belli bir noktaya geldi. Bize aktardılar. Bizim hazırlıklarımız bitmek üzere. Biz de onlara aynı şekild takdim edeceğiz. Sonra ortak bir çalışma yapacağız. Muhalefete takdim edeceğiz. STK'larla da paylaşmak suretiyle de milletin genelinin kabul edeceği bir anayasayı yapalım istiyoruz.

Mısır'la görüşmeler

Mısır halkıyla tarihten gelen bu birliği yeniden kazanmak, yeniden devam ettirmenin gayreti içindeyiz. Diyalog sürecini genişleterek sürdüreceğiz.