Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 mesajı

Bayram namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan S-400'lerle ilgili olarak, "Burada bizim yaptığımız bir anlaşma var, kararlılığımız var. Buradan geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı. Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

- Tüm temennimiz ülkemizde birliğin beraberliğin daimi olması.

- Pençe harekatını yürütmek üzere savunma bakanımız kuvvet komutanlarımız sınır boylarında. Onlarla telefonda bir görüşme yaptık. Bütün hassasiyetiyle pençe harekatı devam ediyor.

- En ufak bir sapma yok kararlı bir şekilde devam ediyor ve sonlandırılan kadar bu harekat devam edecek.

S 400 tartışması

- Bizim attığımız adım beli. Bizim yaptığımız bir anlaşma var. Buradan geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil.

-Eğer Rusya gibi olumlu bir bu noktada bir teklif gelirse, biz Patriot'lar konusunda adım atabiliriz. Bunu da kendilerine ayrıca söyledik. Fakat Patriot'lar konusunda bize Amerika tarafından maalesef böyle bir S-400'ler gibi olumlu karşı teklif gelmedi.

- Şimdi uluslararası ticarette herhalde kazan kazan esası her ülkenin menfaatinin gereğidir. Bu olmadığı takdirde de biz herhangi bir şeyi de almaya ne mecburuz ne mahkumuz. Rusya kadar olumlu olmalı dedik. Olumlu olursa Patriotlar konusunda da adım atabiliriz.

- ABD tarafında maalesef S 400 gibi olumlu bir teklif gelmedi. Türkiye olarak menfaatlerimizi düşünerek adımlarımızı atacağız.

Hassasiyetlerimiz aynen kararlılıkla devam ediyor

- Şu anda Suriye üzerinde, İdlib üzerinde, Münbiç, üzerinde, Fırat'ın doğusu üzerinde ilgi alakası olan malum koridor üzerinde ilgi alakası olan her ülkeyle Türkiye olarak biz görüşmelerimizi devam ettiriyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hassasiyetlerimiz aynen kararlılıkla devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de devam edecektir.

YSK'nin son kararını değerlendirdi

- Yanlış anlaşılma var. Netleşmiş değil. Biz bütün bunlara karşı tedbiren parti olarak YSK'ya bu konuda itirazi kaydımız düştür. Bazılar bunu sandık kurulu olarak ifade ediyor. Sandık kuruluyla alakası yok. Seçim kuruluyla böyle bir şey söz konusu. YSK'da karar verecek. Burada şöyle bir incelik var. Hakimlerle ilgili karar mercii YSK değil. Hakimlerle ilgili kararı HSK verir. Tüm bunlarla beraber böyle bir süreçte bu tür adımların atılması da her türlü şüpheye vesile eder