Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Senegal'de kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Sall ile düzenlediği ortak basın toplantısında İdlib'ten Türkiye sınırına doğru bir hareketlenme olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Senegal'de kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Sall ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bugünkü görüşmelerimizde gerek heyetler arası gerekse 7 anlaşmanın imzalanmasıyla dolu dolu bir günü şuan itibariyle geride bıraktık.

2018 hedeflerimizin birçoğunu başarıyla hayata geçirdik.

400 milyon dolarlık hedefe aynı yıl içinde ulaştık.

Senegal FETÖ terör örgütü ile mücadelemizi anlayan ve bize hak veren bir ülkedir.

 Libya krizi

Sayın Trump ile dün akşam yaptığımız görüşme aslında Trump'ın bizlere biz nezaket telefonuydu. Libya'yı, İdlib'i konuştuk. Neler yapabileceğimizi konuşma fırsatını bulduk. Libya'da bugünden yarına bu iş çözülür dersek yanlış olur.

Dün yapılması gerekli olan toplantılarda yine Hafter geleceğini söylediği - Tunus'a- gelmedi. Moskova'dan da kaçtı. Berlin'de otel odasından saklandı. Hafter'in işi çözmek gibi bir derdi yok. 

BMGK'nın tanıdığı Sarrac var bir de. Bunların karşılıklı olarak devam eden mücadelenin siyasi alana dönüşmesi, siyasi alanda da Libya halkının kjendi kaderini belirlemesinin doğru olacağına inanıyoruz.

İdlib meselesi

İdlib durum çok çok farklı. İdlib'de şu anda bizim sınırımıza doğru bir hareketlenme söz konusu. Bu konuda şu anda tedbirimizi almış bulunuyoruz. Onlara çadır yerine briket barınaklar kuruluyor. Bittikten sonra onları buraya yerleştireceğiz. Temmeni ederim ki İdlib'de barış ve birlik ile sorunlar çözülsün.