Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, "Türkiye olarak kazan-kazan ve eşit ortaklık temelinde Afrika'daki tüm kardeşlerimizle iş birliğimizi artırmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

THY, Somali'nin 20 yıllık yalnızlığına doğrudan seferlerle son verdi.

Son 10 yılda Somali'ye 1 milyar dolardan fazla insani yardım yaptık. Türkiye, Somalili kardeşlerinin yanında yer almaya, uluslararası alanda Somali'nin sesi olmaya devam edecektir. Somali'nin istikrar ve güveni tüm Afrika için büyük önem taşıyor. 

Türkiye olarak kazan-kazan ve eşit ortaklık temelinde Afrika'daki tüm kardeşlerimizle iş birliğimizi artırmaya gayret ediyoruz. 

Somali Cumhurbaşkanı ise şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a daveti için teşekkür etmek istiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bugünkü görüşmemiz başarılı geçti. Kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de paylaştığım gibi Somali devleti ve halkı Türkiye'yi ve Türk halkını ülkemizde kalkınmaya destek veren gerçek bir dost olarak görmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'u resmi törenle karşıladı.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud'un bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti.