Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cuma namazı çıkışı önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan Kraliçe Elizabeth'in cenazesine katılacak mısınız sorusuna "Programlar el verirse merasime katılmayı düşünüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cuma namazı çıkışı önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

(Yakalanan DEAŞ'lı) Değerli arkadaşlar bu zat DEAŞ'ta üst düzey yönetici olduğu ABD tarafından tescil edilmiş olan bir zat. Adalet Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar görev yapmış bir isim. Gerek istihbarat gerek İçişleri Bakanlığımız aramadaydılar ve sonunda yakaladılar. Gereğini yargı yapacaktır. DEAŞ'la ilgili dünyada en kararlı operasyonları yöneten istihbaratımız oldu, silahlı kuvvetlerimiz oldu.

Arkadaşlar SDG konusunda maalesef ABD'nin attığı yanlış adımlar devam ediyor. Adını Suriye Demokratik Güçleri olarak koyuyorlar, bu bir kamuflajdır. ABD bu terör örgütlerine binlerce TIR araç, gereç gönderdi ve hala gönderiyor. Suriye'deki koalisyon güçleriyle yaptıkları değil, aynı şeyleri Irak'ta da yaptılar. Bu silah desteklerinin yanında, eğitim noktasında da ciddi eğitim desteği de veriyorlar. Dün akşam uçakta gelirken de söyledim; BM Genel Kurulu'nda eğer sayın Başkan'la görüşme fırsatım olursa, orada da kendisiyle bu konuyu konuşacağım.

(Kraliçe Elizabeth'in ölümü) Ben taziye mesajımı sosyal medyadan gönderdim. Bizim de programlar var. Programlar el verirse merasime katılmayı düşünüyorum. Bütün mesele bizim programlarımızla bunu bir araya getirmek. Kendisini tanıyorum, Buckingham Sarayı'nda da görüşmemiz oldu.