Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Afyon-Şuhut yolu açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan "Ülkemizi dünyanın en büyük siyasi ve ekonomik güçlerinden biri haline getirmek için yeni hamleye hazırlanıyoruz. Türkiye Yüzyılı adı verdiğimiz atılımı 2023 hedeflerimiz gibi siyasi değil milli vizyon olarak görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Afyon-Şuhut yolu açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Afyon, Marmara, Karadeniz ve Akdeniz'in, doğudan batıya uzanan tüm güzergahların kavşak noktasıdır. Tarım, turizm, termalin şehri Afyon ile Şuhut'u buluşturan 22 kilometrelik bölünmüş yolun hayırlı olmasını diliyorum.

12 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Yoğun Trafik inşallah daha konforlu, hızlı, güvenli şekilde işleyecek. Seyahat 27 dakika yerine 12 dakika sürecek. Bu projeyle vakitten 58 milyon lira, akaryakıttan 18 milyon lira, tasarruf sağlanacak egzoz salınımı 2200 ton azalacak.

"ŞOFÖRLERİN KABUSU OLAN DAĞLARI TÜNELLERLE GEÇTİK"

Biz 20 yılda yaklaşık 23 bin kilometre yeni yol yaparak 29 bin kilometreye ulaştık. Sadece yüksek standartlı bölünmüş yol yapmakla kalmıyor, diğer yolların kalitesini yükseltiyoruz. Bu ülkenin istisnasız her yerine karayoluyla erişimin sağlanmasını istiyoruz. Yol projelerinin ülkemize çok yönlü faydası var. Vatandaşlar bu yolları kullanarak sevdiklerine daha rahat kavuşuyor. Ağır vasıta araçlarımız hızlı şekilde hem de çok yıpranmadan gidecekleri yerlere varıyor. Avrupa ve Asya kıtaları arasındaki ulaşımı önce YSS ardından 1915 Çanakkale Köprüsü'yle hızlandırdık. Şoförlerin kabusu olan dağları tünellerle geçtik. Azgın suları köprülerle aştık. Sadece yolları, tünelleri, viyadükleri kullanarak bir ere gidip dönmek dahi tek başına keyif haline gelmişti. Karayolunun sadece bölünmüş yolundan söz ediyoruz. Bunlara bir de otoyolları ilave etmemiz gerekiyor. 1439 kilometreyi bulan hızlı ve yüksek demiryolu ve hatları var. Bunun pek çok şehrimizde işletilen metro, raylı sistemleri var.

 

Ayrıntılar Geliyor...