Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da oyunu kullandı: Dünyada yüzde 90'a varan bir katılım oranı daha yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimleri vesilesiyle Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti. Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Erdoğan, "Bu dünya tarihinde yüzde 90'a varan bir katılımda gerçekleşen bir ülke yok. Ama Türkiye yüzde 90'a varan bir katılımla demokratik bir mücadelesini en güzel şekilde verdi. Ve bugünde bu aynı şekilde gerçekleşecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da oyunu kullandı: Dünyada yüzde 90'a varan bir katılım oranı daha yok

Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimleri vesilesiyle Saffet Çebi Ortaokulu'na eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan, seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Türk demokrasi hayatımızın ilk defa iki türlü bir seçime şahit oluyoruz. Birinci tur malum 14 Mayıs'ta gerçekleşmişti. Şimdi ikinci turda 28 Mayıs'ta gerçekleştirmiş oluyoruz. Burada partiler yok. 1 metre boyunda oy pusulası yok. Sadece 2 aday söz konusu. Bu iki adaya halkımız oylarını vereceği için inanıyorum ki çok seri bir şekilde bugünkü oylama bitecektir.

Türk demokrasi hayatının cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa böyle bir oylamaya şahit olduğumuz bir vaka. Bu dünya tarihinde yüzde 90'a varan bir katılımda gerçekleşen bir ülke yok. Ama Türkiye yüzde 90'a varan bir katılımla demokratik bir mücadelesini en güzel şekilde verdi. Ve bugünde bu aynı şekilde gerçekleşecektir. Ülkemiz milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Katılımın son ana kadar rehavete ulaşmadan gerçekleşmesini de özellikle vatandaşlarımdan rica ediyorum.