Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevi ziyaretinin detayları belli oldu! tv100 muhabiri canlı yayında anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'nın Mamak ilçesindeki Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi’nde Alevi dedeleri ve Bektaşi babalarıyla bir araya gelecek.  tv100 muhabiri Serkan Kılıç, cemevi ziyaretinin detaylarını paylaştı. Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarı döneminde ilk defa cemevinde oruç açacağını belirtti.

Oğuz Haksever ile tv100 Ana Haber yayınına bağlanan tv100 muhabiri Serkan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cemevi ziyaretine ilişkin detayları aktardı. Kılıç "Hüseyin Gazi Cemevi heyecanla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan en son 2007 yılında İstanbul’da Eriklibaba Cemevi’ni ziyaret etmişti. Ancak bir ilk gerçekleşecek ve cemevinde bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan orucunu açacak. Bugün aşure günü ve muharrem ayının 10. günü. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Alevi dedeleri ve Bektaşi babalarıyla bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırılar sonrasında ‘bizler sizlerin yanındayız’ mesajını verecek. Türkiye’nin dört bir yanından Alevi dedeleri ve Bektaşi babalarının buraya gelmesi bekleniyor. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la beraber olacaklar. Dualar edilecek, mersiyeler dizilecek." ifadelerini kullandı.

 "Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidarı döneminde bir ilki gerçekleştirecek ve ilk defa cemevinde oruç açacak"
"Alevi ve Bektaşi dernekleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a burada taleplerini iletecekler" diyen Kılıç "İlk etapta cemevlerinin ibadethane sayılması noktasında talepleri var. Muharrem ayının ilk gününde Ankara’da 3 cemevine saldırı düzenlenmişti sonrasında Kartal Cemevi’nde cemevi başkanı saldırıya uğramıştı. Bugünkü toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan yalnız katılmayacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yanında olacak. Kanaat önderi Arif Ali Özzeybek, Alevi ve Bektaşi dedeleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 8’de burada olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidarı döneminde bir ilki gerçekleştirecek ve ilk defa cemevinde oruç açacak." sözlerine yer verdi.