Uzaya börek göndermişti! Şimdi kendisi gönüllü oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzay çağrısına ilk cevap daha önce kendi imkanlarıyla uzaya börek gönderen Bursalı börekçiden geldi. Börek ustası Hasan Acar, bu kez de uzaya kendisi gitmek istiyor.

Uzaya börek göndermişti! Şimdi kendisi gönüllü oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2025 yılında uzaya insan gönderileceği" açıklamasının ardından ilk açıklama, Bursa'da daha önce uzaya börek gönderen rekortmen börekçiden geldi. Bursalı börekçi şimdi de uzaya gitmek için gönüllü oldu. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışında börekle köprünün minyatürünü yapıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ikram ederek dikkatleri üzerine çeken börek ustası Hasan Acar, Bursa'da daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Cambridge Düşesi Catherine Middleton'a ve uzaya börek göndermişti. 

'Uzayda börek açmak istiyorum'

Elon Musk'a seslenen Börek Ustası Acar, 'Şube açmak isterse verebiliriz' diye seslenen Acar, "Daha önce dünyadan ilk defa Bursa'dan börek gönderen biri olarak, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın uzaya insan göndereceğiz açıklaması üzerine biz de buna talip olduk. Dünyada daha önce 6'sı Amerikan biri İranlı olmak üzere 7 kişi daha önce uzaya gitmek için talip olmuştu. Ben de 8'inci kişi neden bir Türk olmasın diye düşündüm. Tabi bunu söylerken bir bilim adamı olarak değil oraya seyahat eden biri olarak istiyorum bunu. Yani uzaydaki hayatı çok merak ediyorum. Gidersem şayet orada varsa eğer insanlara börek açmak istiyorum. Uzay gemisinde bile börek açmak istiyorum" şeklinde konuştu.

'Elon Musk'a şube verebiliriz'

Elon Musk, 2025 yılında bin kişiyle uzaya seyahat edeceğini uzaya otel açacağını söyledi. Eğer öyle olacaksa ben de şube açarım neden olmasın. Uzayda bir şubem olsun isterim tabi ki. Tabi Elon Musk'la görüşmek lazım ya da o bizimle görüşsün. İsterse şube istiyorsa verebiliriz ya da biz de açabiliriz neden olmasın" diye konuştu.