"Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak"

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın canlı yayında elektrik faturaları için açıklama yaptı. Kalın, "Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak" dedi.

"Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak"

A Haber'de Melih Altınok ile Sebep Sonuç programına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kalın'ın satır başları şöyle: 

Elektrik faturasına düzenleme

Elektrik faturalarıyla ilgili vatandaşların şikayetlerinin olduğu hatırlatılan Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın millete son hitabında bu konuya ilişkin düzenleme yapılacağını açıkladığını anımsattı.

Kullanılan kilovat saat kotasının 150'den 210'a çıkartılmak suretiyle nispi de olsa bir rahatlamanın olacağını aktaran Kalın, "Cumhurbaşkanımız talimatlarını verdi, süreci yakından takip ediyor. Burada temel ilke vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyecek adımları ivedi şekilde atmak. Neticelerini yakın zamanda göreceğiz. Vatandaşın yükünü hafifletecek yeni adımlar atılacak." dedi.

Erdoğan'ın sağlık durumu

Geçtiğimiz günlerde eşi Emine Erdoğan ile birlikte koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımızın daha iyi. Doktorların görüşü birkaç gün içinde testinin negatife döneceği yönünde" dedi.

 

Erdoğan'ın adaylığı

Meclis Başkanımız da açıklama yaptı. Cumhurbaşkanımızın 2023'te aday olmasında hukuki bir engel yok. Defalarca açıkladık erken seçim olmayacak.

 

 
Rusya-Ukrayna gerginliği

Cumhurbaşkanımızın Zelenskiy ile Putin'i bir araya getirme teklifi çok kritik. Ukrayna olumlu bakıyor, Rusya'nın da olumlu cevap vermesiyle bu görüşme gerçekleşir. Sayın Putin'in Türkiye ziyareti olacak. Önümüzdeki günlerde o tarih de gelir.

Herzog'un Türkiye ziyareti

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ülkemize ziyareti olacak. Orada bir değişim oldu, olumlu yaklaşım var. Bizim İsrail ile ilişkilerimizde 2 temel boyut var. Bir ikili ilişkilerimiz var bir de Filistin var. Biz bunu İsrail tarafına açık şekilde ifade ettik. Filistin'de ne olduğu bizi ilgilendiriyor. Kimse bunu sorgulayamaz. İsrail, Filistin meselesinde yapıcı adımlar atmaya başladı.

"Deaş ile mücadelede taviz yok"

İdlib'in nüfusu 2.5 milyona çıktı. Bizim birinci amacımız oradaki sivilleri korumak ve yeni bir göç dalgasını engellemek. Tersi olsaydı 2, 2.5 milyon insanın tekrar harekete geçmesi içten bile değil. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere herkesin Türk askerinin orada olmasından memnun olması, teşekkür etmesi gerekir. DEAŞ ile mücadelede en ufak tavizimiz yok. Cumhurbaşkanımızın uzunca sürece gelin burada güvenli bir bölge kuralım dedi.