Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tv100’e konuştu: TCMB rezervlerinde çok ciddi artış oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, tv100 Özel Röportaj'da yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezervlerinde çok ciddi artış olduğunu söyledi. Yılmaz kur ile ilgili "Kurla ilgili şunu söylemek isterim Türkiye 2001’de yaşadığı ekonomik krizden sonra sabit kur rejiminden değişken kur rejimine geçti dolayısıyla bizim şu anda kurla ilgili hedefimiz ve tahminimiz yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özel Röportaj'da Başak Şengül, Kübra Par ve Duygu Gözde Arslan'ın sorularını tv100, Show Radyo ve Radyo Viva ortak yayınında yanıtladı.

"BİZİM KURLA İLGİLİ BİR HEDEFİMİZ YA DA TAHMİNİMİZ YOK"
Arslan'ın "Sene sonu enflasyon beklentisine baktığınız zaman son enflasyon raporunda 2 puan yukarı güncellendi ama bir miktar daha kurun seyrinin bu şekilde gideceğine işaret ediyor, bu görüş doğru mu?" sorusuna Yılmaz "Bizim son 1 yıldır uyguladığımız politikalar TL’yi daha cazip hale getirici politikalar. Bir taraftan Merkez Bankamızın rezervlerinde çok ciddi artış oldu, diğer taraftan kurda da nispi olarak daha istikrarlı bir seyir var. Kurla ilgili şunu söylemek isterim Türkiye 2001’de yaşadığı ekonomik krizden sonra sabit kur rejiminden değişken kur rejimine geçti dolayısıyla bizim şu anda kurla ilgili hedefimiz ve tahminimiz yok." yanıtını verdi.

“BİZ SEÇİMDEN ÖNCE DE VATANDAŞLARIMIZI UYARDIK”
Par'ın "Sosyal medyada dolar alın diye çağrılar vardı. Fakat seçim bitti dolar yükselmediği gibi neredeyse düşme eğilimi gösteriyor?" sorusuna Yılmaz "Bir ülkenin döviz ihtiyacı azalmışsa, dövize erişim kolaylaşmışsa niye bir anda dövizde artış olsun. Biz seçimden önce de vatandaşlarımızı uyardık." cevabını verdi.

"GIDA KONUSUNA ÖNCELİKLİ ALAN OLARAK BAKIYORUZ"
Par'ın "Türkiye tarım ve hayvancılığı nasıl kurtaracak?" sözleri üzerine Yılmaz "Ben geçmişte de söyledim tekrarlamak isterim tarım gıda sektörü hiçbir zaman modası geçmeyecek sektör, stratejik bir sektör sadece halkımızın refahı için değil ülkenin güvenliği açısından da önemli bir sektör pandemide bunu gördük. Tarım ve gıda konusu enflasyon açısından da dar gelirli kesimler açısından çok kritik. Gıda konusuna biz öncelikli bir alan olarak bakıyoruz." şeklinde konuştu.