Daha kötü günler bizi bekliyor… Resmen dünyanın sonu geliyor! NASA görüntüleri inceledi sonuçlar tam bir felaket

Son 20 yıla ait uydu görüntüleri NASA tarafından incelemeye alındı. Söz konusu araştırmanın ardından küresel sıcaklıkların rekor seviyeye ulaştığı belirtilerek kuraklık ve sel felaketlerinin artacağı vurgulandı.

Daha kötü günler bizi bekliyor… Resmen dünyanın sonu geliyor! NASA görüntüleri inceledi sonuçlar tam bir felaket

Nature Water dergisinde yayımlanan  araştırmada NASA'da görevli bilim insanlarının bir inceleme gerçekleştirdiği belirtildi. Söz konusu araştırmada iklim krizi olduğu için  yoğun yaşanan kuraklık ve sellerin, daha da artacağı ifade edildi. CNN’in haberine göre,araştırmanın baş yazarı Matthew Rodell, 2002'den 2021'e kadar olan 20 yıllık NASA uydu verilerine bakarak dünyadaki suyla ilgili aşırı olayların boyutunu, süresini ve ciddiyetini analiz etti.
 

Daha kötü günler bizi bekliyor… Resmen dünyanın sonu geliyor! NASA görüntüleri inceledi sonuçlar tam bir felaket - Resim : 1

AŞIRI KURAKLIK OLAYLARI İNCELENDİ

 Bu kapsamda, yaklaşık yüzde 70'i altı ay veya daha kısa süren ve yaklaşık yüzde 10'u bir yıldan fazla süren 505 aşırı yağış olayı ve 551 aşırı kuraklık olayı incelendi. Bilim insanları, rekor sıcaklık eğiliminin başladığı 2015'ten bu yana bu aşırı olayların yoğunluğunun ve sıklığının arttığını ortaya koydu. Rodell, "Bunun küresel ısınmayla ilgili olabileceğini düşündük çünkü son 7 yılda en yüksek sıcaklıkların kaydedildiğini biliyoruz. Bu olayların dünya çapındaki sıklığı ile yüksek sıcaklıklar arasında önemli bir korelasyon vardı." dedi.