29 yaşındaki YouTuber Dawn Lee kansere yenik düştü

Şubat ayında lenfoma kanseri teşhisi konulan ve yaşadıklarını Youtube kanalında paylaşan YouTuber ve sosyal medya fenomeni 29 yaşında hayatını kaybetti. Dawen Lee adını kullanan Lee Jung-Joo tedavi sürecini video olarak paylaşıyordu.

29 yaşındaki YouTuber Dawn Lee kansere yenik düştü

Güney Kore'nin en ünlü YouTuber'larından olan Dawn Lee adını kullanan Lee Jung-Joo yakalandığı lenfome kanserinin pençesinden kurtulamayarak 29 yaşında hayata gözlerini yumdu. Lee'nin yayınladığı Youtube videoları lenfoma kanserine yakalanmış diğer hastalara da umut oluyordu.

K-beauty ile Youtube'da 2021 yılına damgasını vuran güzel fenomen Lee Jung-Joo henüz 29 yaşındaydı. 640 binden fazla abonesi olan Jung-Joo, kanser olduğunu Şubat ayında öğrenmiş ancak umudunu asla kaybetmeyerek videolarını devam etmişti. Videolarını Dawn Lee adıyla yayımlıyordu.

Videolarında tedavi sürecini anlatan ve hayranların asla pes etmemeyi öğütleyen Jung-Joo tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Kanser olmadan önce makyaj ve saç videolarıyla hayran kitlesi elde eden K-Beauty fenomeni ayrıca günlük hayatla ilgili paylaşımlar da yapıyordu.

Kanserle mücadelesinde hem hayranlarından hem de ailesinden destek alan ünlü fenomen, videolarında yaşadıklarını acılarını tek tek anlatarak farkındalık yaratmıştı.

Lee, ilk başta "güzel" olmayan içeriği paylaşmaktan endişe ettiğini, ancak videolarının benzer durumdaki diğer kişilere yardımcı olacağını umduğunu söylemişti.

Kaynak: BBC