DEAŞ'ın Libya'daki üst düzey sorumlusu yakalandı

Terör örgütü DEAŞ'ın Libya'da faaliyet gösteren üst düzey isimlerinden Mübarek el-Harmi yakalandı. Başbakan Abdulhamid Dibeybe, Harmi'nin tutuklanmasını "büyük başarı" olarak niteledi.

DEAŞ'ın Libya'daki üst düzey sorumlusu yakalandı

Libya hükümetine bağlı terörle mücadele birimi Ortak Operasyon Güçlerinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, DEAŞ'ın üst düzey isimlerinden Mübarek el-Harmi, yanındaki 2 örgüt mensubu ile ülkenin batısındaki Beni Velid kentinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Açıklamada, Kuzey Afrika'daki terör ağında önemli bir isim olduğu kaydedilen Harmi'ye yönelik operasyonun Libya Başsavcılığının koordinasyonunda yürütüldüğü bilgisi verildi.

"Terörle mücade devam edecek"

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Harmi'nin tutuklanmasını "büyük başarı" olarak niteledi.

Dibeybe, "DEAŞ'ın elebaşılarından Mübarek el-Harmi'nin tutuklanması, Ortak Operasyon Güçlerine bağlı güvenlik güçlerimiz ve yiğit gençlerimizin büyük bir başarısıdır. Terörle mücadele, sevgili vatan topraklarımızın her yerinde devam edecek." ifadelerini kullandı.