Deccal geldiğinde işte onu böyle tanıyacağız! O yazıyı sadece Müslümanlar görecek

Cübbeli Ahmet Hoca’nın “Deccal aramızda. Türkiye’ye de gelecek” açıklamalarından sonra vatandaşlar Deccal hakkındaki detayları merak etmeye başladı. İşte Deccal’i tanımamızı sağlayacağı iddia edilen o özellikler…

Deccal geldiğinde işte onu böyle tanıyacağız! O yazıyı sadece Müslümanlar görecek

Cübbeli Ahmet Hoca’nın Deccal hakkında yaptığı açıklamalar sosyal medyada gündem oldu. Cübbeli Ahmet Hoca, “Deccal şu anda aramızda. Uzun boylu ve cüsseli. Türkiye’ye de gelecek” diyerek merakları üzerine çekti. Cübbeli Ahmet Hoca’nın açıklamalarının ardından vatandaşlar Deccal hakkındaki özellikleri merak etmeye başladı. Buna göre Deccal’in kendine ait özellikleri olacak, insanlar onu bu özellikleri sayesinde tanıyacak.

Deccal, İslam inancına göre ahir zamanda, Mesih'in ikinci kez yeryüzüne gelmesinden önce insanları dini inancından saptırarak kötülüğe ve sapkınlığa yönelteceğine inanılan varlıktır.

HAKKINDA BİRÇOK HADİS VAR

Hristiyan inancında da bulunan ve "Antichrist" olarak adlandırılan Deccal hakkında birçok hadis bulunmaktadır.

Bu hadisler doğrultusunda İslam alimleri yorumlarda bulunmuş ve onu Mehdi(Hz. Peygamberin soyundan biri) ya da Mesih(Hz. İsa)'in öldüreceğini iddia etmişlerdir.

ALNININ ORTASINDA KAFİR YAZIYOR

Kıyamete yakın zamanda geleceği işaret edilen ve tek gözlü olduğu iddia edilen Deccal hakkındaki hadisler ise şöyle... Alnının ortasında sadece Müslümanların görebileceği kefere (kâfir) yazısı vardır.  

"Ben, Deccal ile beraber olanı ondan daha iyi bilirim. Onun yanında akar iki nehir vardır. Onlardan biri dış görünüş itibarıyla beyaz bir sudur, diğeri alevlenmiş bir ateştir. Sizden biri ona yetişirse ateş olarak gördüğü nehre gelsin. Sonra başını daldırıp ondan içsin, çünkü o, soğuk bir sudur. Deccal’in sol gözü yoktur, üzerinde kalın bir perde vardır. İki gözü arasında kâfir yazılıdır. Okuması olan olmayan her Müslüman o yazıyı okur."