Dekan o tweeti neden sildi! Gürkan Hacır'dan çarpıcı iddia

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Tufan Tükek, geçtiğimiz günlerde attığı bir tweeti sosyal medyada yayılmasının ardından sildi. Tufan Tükek'in attığı tweeti silmesinin sebebini gazeteci Gürkan Hacır, tv100 ekranlarında açıkladı.

tv100 ekranlarında Ahu Özyurt’un sunduğu Sağlı Sollu programına bu hafta Gazeteciler Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır, Abdurrahman Uzun ve Metin Özkan katıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını konusunda Gazeteci Barış Yarkadaş, gerçek hasta-vaka sayısı açıklanmadıkça halkın durumu ciddiye almayacağını söyledi.

Gazeteci Metin Özkan ise Barış Yarkadaş’ın sözlerine karşılık olarak, “Öküz altında buzağı mı arıyorsun, 10 bin vaka açıklansa bayram mı edeceksin?" dedi. Abdurrahman Uzun ise, "Devlet vakayı saklasa ne olur ki, devlet sizinle ilgileniyor mu ilgilenmiyor mu bu önemli. Devlet vakalar konusunda şeffaf" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Abdurrahman Uzun'a cevap Gürkan Hacır'dan geldi. Gükan Hacır İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Tufan Tükek'in,“Yoğun bakım doluluk oranı artıyor. Entübe sayısı artıyor. Yoğun bakım hasta sayısında böyle giderse önümüzdeki günlerde ciddi bir ihtiyaç olacak. Kalabalık yerlerden uzak durun. İşe gitmek zorunda olmayan vatandaşlarımız  gerekmedikçe işten çıkmayın. Durum ciddi” şeklinde attığı tweeti gösterdi.

Hacır, “Ben bu tweeti alıntıladım. Yani 3 gün önce bu çağrıyı yapan hocamız "İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı" lütfen bu kısmı dikkate alalım. 'Salgın kontrolsüz bir yere doğru evriliyor. Büyük felaketi yaşamayalım’ diyerek alıntıladım. Sonra girdim birkaç takipçim “Abi senin yazdığını sildiler” dedi. Girdim baktım, Tufan Tükek tweeti silmiş. Neden? Aynı dakikalarda Sayın Sağlık Bakanı da böyle bir durumun olmadığını yani yoğun bakımda doluluk olduğunu ama böyle bir sıkıntının vesairenin yakın planda da olmadığını, olmayacağını söyleyen bir açıklama yapmıştı.

Yani bir fakültemizin ki Türkiye'nin en köklü en eski, en güçlü, en büyük üniversitesinin tıp fakültesi dekanıyla Sağlık Bakanı farklı şeyler söylüyor” dedi.