Deneyimli gazeteci Fuat Uğur tv100'de

"Türkiye'nin yeni yüzü" tv100, önemli isimleri bünyesine katmaya devam ediyor. Deneyimli gazeteci Fuat Uğur yorumlarıyla tv100 ekranlarında, yazılarıyla tv100.com’da okurlarıyla buluşuyor.

Deneyimli gazeteci Fuat Uğur tv100'de

Tarafsız ve doğru haberciliğin tek adresi tv100, yeni yayın döneminde çok önemli isimleri kadrosuna katmaya devam ediyor. Birbirinden önemli ekran yüzleri ve televizyoncuları bünyesine katan tv100, deneyimli gazeteci Fuat Uğur’u da transfer etti.

Deneyimli gazeteci Fuat Uğur yorumlarıyla, gündemi belirleyen haber ve yayınlara imza atan tv100 ekranlarında izleyicilerimizle buluşurken, yazılarıyla da tv100.com’da okurlarıyla buluşacak.

tv100, yeni yayın döneminde önümüzdeki günlerde yine adından sık sık söz ettirmeye devam edecek.

FUAT UĞUR KİMDİR?

Fuat Uğur, Samsun'da dünyaya geldi. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü'nü 1980 yılında bitiren Fuat Uğur 1978 yılında Politika gazetesinde Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabiri olarak gazeteciliğe başladı. Çalışma Bakanlığı'nda İş Müfettişi olarak görev yaptı.

1984 yılında iş müfettişi ve avukat arkadaşlarıyla bir hukuk bürosu kurdu. Üç iş arkadaşıyla 1986 yılında 7 ciltlik Açıklamalı Sosyal Güvenlik Mevzuatı'nı yazdı.

1988 yılında Hürriyet gazetesinde çalışma yaşamı uzman muhabiri olarak göreve başladı. Gazeteciliğe Güneş (1990), İnterstar televizyonu haber merkezi ve Kanal 6 televizyonu haber merkezinde devam etti. ATV'de Aktör Süleyman Turan'ın sunuculuğunu yaptığı Kayıp Aranıyor ile aktör Aykut Oray'ın sunuculuğunu yaptığı Katil Kim adlı programlarda yapımcı ve editörlük görevini yürüttü.

Ardından Nokta Dergisi haber müdürlüğü, Yeni Yüzyıl haber müdürlüğü, İntermedya dergi grubu genel koordinatörlüğü, Cem Radyo genel müdürlüğü, Show Tv Haber Merkezi Ankara temsilciliği ve haber müdürlüğü ve ATV haber genel yayın yönetmenliği yaptı. ATV Avrupa'da Avrupa'da Gündem programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yürüttü. A Haber'de İnce Siyaset programının moderatörlüğünü üstlendi. TGRT Haber'de Cem Küçük'le birlikte üç yıl Medya Kritik adlı programı sundu.

10 yıldır da Türkiye gazetesinde yazmaktaydı.
Fuat Uğur'un meslek yaşamında çeşitli ödülleri vardır.
Öyküleri uzun yıllar Adam Öykü dergisinde yayınlandı.
Ayandon Fırtınası adlı film öyküsü Antrakt dergisi ile Fida filmin açtığı Film Hikayesi yarışmasında ödül aldı.
Şimdiye dek üç hikaye kitabı yayınlandı:
Kutsal Tiber’e Yolculuk
Yalnız Ruhlara Elma Şekeri
Köçek/Herkese Kendi Rengindedir Ölüm
Fuat Uğur evli ve bir kız çocuğu babasıdır.