Deniz Gezmiş'in kardeşi hayatını kaybetti

Deniz Gezmiş'in kardeşi Hamdi Gezmiş hayatını kaybetti. Hamdi Gezmiş'in yaşamını yitirdiğini kardeşi Bora Gezmiş duyurdu. 68 yaşındaki Hamdi Gezmiş, Deniz Gezmiş Vakfı'nın kurucusu ve başkanvekili olarak görev yapıyordu.

Deniz Gezmiş'in kardeşi hayatını kaybetti

1968'in gençlik önderlerinden olan Deniz Gezmiş'in kardeşi Hamdi Gezmiş 68 yaşında hayatını kaybetti. Hamdi Gezmiş'in vefatını, kardeşi Bora Gezmiş duyurdu. Bora Gezmiş; "Kardeşim Hamdi Gezmiş bu sabah hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenaze hakkında daha sonra gerekli bilgi verilecektir," dedi.

Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, geçtiğimiz mart ayında kişisel sosyal medya hesabından kardeşi Hamdi Gezmiş’in yoğun bakıma alındığını açıklamıştı.

Hamdi Gezmiş kimdir?

Hamdi Gezmiş, 1952 yılında Erzurum’da doğdu. 1973 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İktisat Maliye bölümünü bitirdi. 1974-1977 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doktora programına devam etti.

1978-1983 yılları arasında İ.E.T.T. İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde müfettiş olarak görev yaptı. 1983 yılından 1999 yılına kadar serbest muhasebeci mali müşavir olarak çalıştı.

Hamdi Gezmiş 3568 sayılı kanun tahtında Ekim 1999 yılında yeminli mali müşavir olarak özel bir şirket kurdu. Aynı zamanda Deniz Gezmiş Vakfı'nın kurucusu olan Hamdi Gezmiş, vakfın başkanvekilliği görevini yürütüyordu.

Deniz Gezmiş Vakfı'ndan fotoğraf ricası

Öte yandan Hamdi Gezmiş'in vefatının ardından sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde Deniz Gezmiş ile birlikte duran bir kişinin Hamdi Gezmiş olduğu iddia edilerek paylaşımlar yapıldı. Deniz Gezmiş Vakfı, fotoğraftaki kişinin Hamdi Gezmiş olmadığını belirterek paylaşımlarda hassasiyet gösterilmesini istedi.