Deniz ve havuza girdikten sonra dikkat! Islak mayoyla oturmayın! Bu hastalığa yakalanabilirsiniz!

Deniz ve havuza girdikten sonra ıslak mayoyla oturulmaması konusunda uzmanından uyarılar geldi. Havuz veya denizden çıkıp ıslak mayo ile oturmak çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, yüzdükten sonra mayonun değiştirilmesi konusunda uyardı.

Deniz ve havuza girdikten sonra dikkat! Islak mayoyla oturmayın! Bu hastalığa yakalanabilirsiniz!

Sıcak havada denize, havuza girmek her ne kadar sizi ferahlatsa da dikkat edilmesi gereken bir konu var. Mayo ile yüzdükten sonra mayonun hemen değiştirilmesi gerekiyo. Çünkü ıslak mayo ile oturmak idrar yolu enfeksiyonlarına yakalanma oranınızı artıyor. Bu enfeksiyon ise kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülüyor. Op. Dr. Evren Işık, ıslak mayo ile oturulmaması hemen değiştirilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu ve idrar yolu enfeksiyonu hakkında bilgi verdi. 

Yeniçağ'da yer alan habere göre; Op. Dr. Evren Işık, deniz veya havuza girdikten sonra mayo ile oturmanın sakıncalarından bahsetti. Işık, ıslak mayonun başta idrar yolu enfeksiyonu olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkardığını anlattı. Bu yüzden yüzdükten sonra ıslak mayonun mutlaka değiştirilmesi ve iyice kurulanmak gerektiğinin altını çizdi.

DENİZ VE HAVUZA GİRDİKTEN SONRA DİKKAT!

Op. Dr. Evren Işık, ıslak meyo ile oturmanın idrar yolu enfeksiyonuna yol açabileceğini söyledi ve sık idrara çıkma, idrar sırasında yanma ve sızı, kasıklarda ağrı, ateş, terleme, yorgunluk, kusma ve mide bulantısı, ilişki sırasında ağrının idrar yolu enfeksiyonunda en sık görülen belirtiler arasında yer aldığını söyledi. Ayrıca Işık, bu enfeksiyonun kadınlarda daha fazla görüldüğünü ve mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. 

MANTAR ENFEKSİYONU OLABİLİRSİNİZ

Dr. Işık, genital bölgenin uzun süre ıslka kalmasının bakterilerin üremesini kolaylaştırdığını söyledi ve “Yaz aylarında kasık bölgesindeki mantar enfeksiyonlarının görülme sıklığı artıyor. Özellikle kadınlar bu konuda çok daha fazla dikkatli olmak durumunda. Mantar hastalığı sıcak, ıslak, nemli, terli ve kapalı vücut bölgelerinde oluşur. O nedenle deniz veya havuzdan sonra ıslak mayonun hemen çıkarılmasında ve başkalarına ait mayo, havlu gibi eşyaların kullanılmamasında fayda var” açıklamasını yaptı. Işık, mantar enfeksiyonu görüldüğü durumda tedavi için mutlaka bir uzmandan yardım almak gerektiğinin altını çizdi.