Balık av yasağında geri sayım başladı! Son gün...

Denizlerde 15 Nisan tarihinde başlaması planlanan balık av yasağı öncesi balıkçılar azalan balık stoku nedeniyle verim alamayıp limanlara döndüklerini kaydetti. Yasakların başlamasıyla balık fiyatlarının da artması bekleniyor. İşte detaylar...

Balık av yasağında geri sayım başladı! Son gün...

Denizlerde balık av yasağının başlamasına sayılı gün kaldı. 15 Nisan başlayacak sezon öncesi Karadenizli balıkçılar kapanışı erken yamak zorunda kaldıklarını ve balık avlayamadan limanlara döndüklerini söyledi. Yasakların balık fiyatlarını artırması bekleniyor.

Her sene sezona umutla başladıklarını kaydeden Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birlik Başkanı Ahmet Mutlu, "Maalesef umduğumuzu bulmadığımız kriz yılları olabiliyor. Bu sene deniz istenilen balığı veremedi. İklim şartlarının bu durumda çok etkili olduğunu gördük. Denizin ortamı, balığın göç yolu hep değişti. Genelde balıkçının aşırı avlanmasına bağlarlardı bu durumu. Baktığınız zaman balıkçı şimdi avlanmıyor ama hani nerede balık. Denizlerde yeterince Balık olmayınca balıkçılar sezonu erken kapattı. Akaryakıt fiyatlarının da bu durumda çok fazla etkisi oldu. Balık tutamayınca, artan akaryakıt fiyatlarını karşılayamadığı için balıkçı, ağlarını da kendini de denizden çekti” diye konuştu.