Deprem erken uyarı sistemi nedir? Google deprem erken uyarı sistemi nasıl açılır?

Yaşanan depremler sonrasında pek çok kişi depremi saniyeler önce kullanıcılara bildiren deprem uyarısı sisteminin kullanımı araştırıyor. Teknolojiden faydalanılarak dünya çapındaki depremler algılanıyor ve deprem dalgaları kullanıcıları konumlarına göre telefonlarına uyarı olarak aktarılıyor. Peki, Deprem erken uyarı sistemi nedir? Google, Android, IOS deprem uyarı sistemi nasıl açılır? İşte detaylar…

Deprem erken uyarı sistemi nedir? Google deprem erken uyarı sistemi nasıl açılır?

Meydana gelen depremler sonrasında pek çok kişi deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılacakları araştırırken deprem uygulamaları da sıklıkla araştırılan konuların başında geliyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise Google’ın deprem erken uyarı sistemi. Deprem meydana geldiğinde deprem dalgalarının sarsıntısından korunmak için zaman kazandırmak amacıyla geliştirilen Android Deprem Uyarı Sistemi ile, depremden saniyeler önce vatandaşlara uyarı gönderiliyor.

DEPREM UYARI SİSTEMİ NEDİR?

Deprem erken uyarı sistemi, Google tarafından geliştirilmiştir. Deprem Uyarı Sistemi, 3 milyardan fazla akıllı telefonun çoğunda bulunan ivme ölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve etkilenen bölgedeki kullanıcılarına uyarı gönderiyor.

Deprem uyarı sistemi telefonların "konum" ayarları üzerinden açılabiliyor. Yakın çevrenizde 4,5 ve üzeri büyüklükte meydana gelen depremleri size uyarı olarak göndermek için Google konumunuzu kullanıyor. Bu uyarıları, SharkeAlert tarafından sağlanan verilerle gönderiyor.

DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL KURULUR?

Android deprem uyarı sisteminde yararlanmak için kablosuz bağlantı veya veri bağlantısı açık olmalıdır.

Telefonunuzun AYARLAR uygulamasını açın.

KONUM > GELİŞMİŞ > DEPREM UYARILARI’na dokunun.

DEPREM UYARILARI’nı açın.

Bölgenizde meydana gelen tüm depremler için uyarı alamayabilirsiniz. Bazen uyarı alabilir, ancak bulunduğunuz konumda bir deprem olduğunu hissetmeyebilirsiniz. Uyarıyı sarsıntı başlamadan önce, sarsıntı sırasında veya sonrasında alabilirsiniz.