Deprem olan illerde okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil edildi?

Kahramanmaraş'ta sabah saatlerinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem birçok ilden hissedildi. Kahramanmaraş, Diyarbakır, Gaziantep başta olmak üzere birçok ilde sarsıntı hissedilirken deprem sonrası okulların tatil edilmesi hakkında son dakika gelişmeleri geldi. Deprem olan illerde okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil edildi? Okullar kaç gün tatil edildi?

Deprem olan illerde okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil edildi?

Kar yağışı sebebiyle okulların tatil edilmesinin ardından sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından okullar ile ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Deprem olan illerde okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil edildi? Okullar kaç gün tatil edildi?

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ?

Deprem öncesinde Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş'ta eğitime ara verilmişti. Sabaha karşı Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından birçok ilde okullara bir gün ara verildi. 

Kahramanmaraş merkezli depremin hissedildiği iller arasında yer alan Adana ve Mersin'de de okullara 1 gün ara verildi. 

KAHRAMANMARAŞ

Kar yağışları sonrası Kahramanmaraş Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz geneli ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat Pazartesi günü eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.

MALATYA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Malatya ili genelinde devam eden olumsuz hava koşullarına bağlı olarak kara yollarında oluşan buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanacak sorunlara binaen tüm ilçelerimizde bulunan MEB'e bağlı okullar ve eğitim kurumları 6 Şubat'ta bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

ADIYAMAN

Adıyaman Valiliğinin açıklamasında; “Yoğun kar yağışına bağlı olarak yollarda oluşan buzlanmanın devam etmesi ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak, ilimiz genelinde 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verilmiştir. Ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamile kamu personelleri de aynı gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

GAZİANTEP

Gaziantep Valisi Davut Gül'ün yaptığı açıklamada: "Gaziantep’teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp, kitap okuyun" dedi.