Deprem Uzmanı Bektaş: Amerikan kaynaklarına göre depremin büyüklüğü 7.0

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, tv100 canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bektaş, 'Amerikan jeoloji kaynaklarının verdiği bilgiye göre depremin büyüklüğü 7.0' dedi.

Deprem Uzmanı Bektaş: Amerikan kaynaklarına göre depremin büyüklüğü 7.0

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çok sayıda ilde hissedilen depremde yıkılan binaların altında kalan vatandaşlar olduğu belirtildi.

Deprem Uzmanı Bektaş: Amerikan kaynaklarına göre depremin büyüklüğü 7.0 - Resim : 1

Depremin derinliği ise Kandilli'ye göre 6.8 kilometre, AFAD'a göre ise 16.5 kilometre.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaştv100 canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. 

'Amerikan jeoloji kaynaklarının verdiği rakamlara göre depremin büyüklüğü 7.0' 

Deprem Uzmanı Bektaş, "6.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin farklı kayıtlar var. Amerikan jeoloji verdiği rakamlara göre depremin büyüklüğü 7.0. Yani daha büyük bir deprem. Ama yine derinlik Kandilliye göre 20 kilometre. Bu tabi ki önemli bir konu. Seferihisar Bölgesi'nde oluşan depremüç bölgedeki ilk üç tane sismik hattının kesişme noktasında oluşmuş. bunlardan bir tanesi Aydın'a ulaşan Doğu- Batı doğrultulu sismik hat, diğeri Seferihisar'dan Manisa tarafına uzanan hat, diğeri de Seferihisar'dan Urla'ya, Midil Adası'na uşana sismik hat. Bu üç sismik hattın kesiştiği yer ve hasar da en fazla bu üç doğrultu boyunca gelişmiş, en fazla İzmir hattına doğru gelişmiş" dedi.

Deprem Uzmanı Bektaş: Amerikan kaynaklarına göre depremin büyüklüğü 7.0 - Resim : 2

Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada önemli olan nokta, zemin yani özellikle İzmir'in sahil kesimlerinde, zeminin zayıf ya da gevşek olması depremin şiddetini 1 ila 4 kat daha fazla arttırabiliyor. Dolayısıyla bu yıkılan binaların çoğu ya binanın çok yaşlı oluşundan ya da zeminden kaynaklıdır." 

Deprem Uzmanı Bektaş: Amerikan kaynaklarına göre depremin büyüklüğü 7.0 - Resim : 3