Depremden bölgesi için güvenli noktalar nerede? Depremde en yakın güvenli bölgeler listesi ve depremde güvenli yerler haritası!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler pek çok ilde yıkıma neden olurken ardı ardına gelen artçı depremler de endişelendiriyor. Bireysel olarak alınacak önlemlerin yanında, deprem anında yapılması gerekenler ve güvenli toplanma alanları da sıklıkla araştırılıyor. Ahbap Derneği, depremden etkilenenler için kapılarını açan kurum ve işletmelerin yer aldığı bir güvenli noktalar haritası paylaştı. Peki, Depremden etkilenenler için güvenli noktalar nerede? İşte detaylar...

Depremden bölgesi için güvenli noktalar nerede?  Depremde en yakın güvenli bölgeler listesi ve depremde güvenli yerler haritası!

Türkiye kara bir güne uyandı! Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında kurtarma çalışmaları sürerken, yaşanan ikinci büyük deprem endişeleri daha da artırdı.

Kentlerde yaşanan büyük yıkım nedeniyle hemen hemen tüm Türkiye, resmen seferber oldu. Yerel yönetimler deprem bölgesindeki vatandaşlar için yardım toplarken, dernekler de depreme yönelik çalışmalar yapıyor.  Deprem çalışmalarına katılan Ahbap Derneği de, depremden etkilenenler için kapılarını açan kurum ve işletmelerin yer aldığı bir güvenli noktalar haritası paylaştı.

DEPREMDE GÜVENLİ ALANLAR NEREDE?

Ahbap Derneği, deprem sonrasında evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar için “Deprem Güvenli Bölgeler Haritası” yayınladı. Resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan haritada vatandaşlara kapılarını açan kurum ve işletmelerin konumları yer alıyor. İhtiyacı olan vatandaşlar harita üzerinden en yakın güvenli bölgeleri bularak, işaretli noktalara gidebilir.

DEPREMDE EN YAKIN GÜVENLİ BÖLGELER LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN