Depreme dayanıklı taşınabilir ev

Singapur ve Çin merkezli Nestron adlı firma Cube One adıyla 14.5 metrekarelik, depreme dayanıklı bir ev üretti. Akıllı teknolojilerle donatılan eve Cube One adı verildi. Tek odalı ev taşınabilir olmasının yanı sıra fiyatıyla da dikkat çekiyor.

Depreme dayanıklı taşınabilir ev

Firma bu taşınabilir evi "Yeni jenerasyon küçük evlerde yaşayacak. Her ev tamamen prefabrik ve istendiği anda teslim edilecek biçimde hazırlandı" diye tarif ediyor.

Cube One adlı bu kompakt ev, duvarlarında izolasyon sistemine sahip. Böylece farklı iklim koşullarına elverişli hale gelen evin yapımında yüzde 90 geri dönüştürülmüş malzemeler kullanıldı.

Küf ve nem sorunu oluşmaması için özel camlara sahip evin ayrıca deprem gibi doğal afetlere dayanıklı oludğu belirtiliyor.

Depreme dayanıklı taşınabilir ev - Resim : 1

Yangına karşıda standartlara uygun olarak üretilen Cube One modern bir karavana benzetilebilir. En büyük artısı LED aydınlatma, ısıtma/soğutma, eğlence sistemi ve elektrikli ev aletlerininin sesle kontrol edilmesini sağlayan akıllı ev sistemi olduğu söylenebilir.

Evin iç mekanında lavabo, set üstü ocak, davlumbaz, gömülü buzdalı, dolaplar ve bar tezgahı bulunan bir mutfak da mevcut. TV duvara monteyken, gizli depo da mevcut. Çift kişilik yatak, gardrop alanı, duş ve tuvaletin de bulunduğu minik evde küçük bir çamaşır makinesi de yer alıyor.

Depreme dayanıklı taşınabilir ev - Resim : 3

Evin en büyük eksisi ise yağmurlu günler ve karlı hava koşulları için ideal olmaması.

Evin satış fiyatı 30 bin dolar olarak belirlenirken 15 yıl garanti veriliyor. Ev sipariş verilmesi halinde dünyanın herhangi bir yerine kargoyla gönderilebiliyor. 7 tonluk evin ne zaman satışa sunulacağı ise henüz açıklanmadı.