Çocuk evliliğini savunan profesör hakkında inceleme başlatıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi, Elazığ'daki depremin, çocuk yaştaki evliliklerin yasaklanması nedeniyle meydana geldiğini savunan Prof. Dr. Bedri Gencer hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Çocuk evliliğini savunan profesör hakkında inceleme başlatıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Bedri Gencer, Elazığ depreminin hemen ardından Twitter’dan attığı mesajda depremin oluş nedenini çocuk yaşta evliliklerin yasaklanmasına bağlamıştı.

 Gencer daha sonra sildiği mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı” 

Yıldız Teknik Üniversitesi yönetimi yazılı bir açıklama yaparak Bedri Gencer ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada “Halkımızın son derece üzgün, devletimizin tüm birimleri ile sahada olduğu bu dönemde üniversitemizde görevli bir öğretim görevlisinin sosyal medyada yer alan, haddini aşan ve kabul edilmesi mümkün olmayan paylaşımına ivedilikle inceleme başlatılmıştır. Konunun takipçisi olacağımızın altını çizerek depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı.