Depremzede kadınların özel ihtiyaçları için özel uygulama! Kadın gönüllüler kapı kapı geziyor

Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgesinde olan depremzedeler için Kızılay tarafından özel bir hat kuruldu. Kızılay kadın gönüllüleri ile Genç Kızılay kadın gönüllüleri kendilerine gelen talepleri bu hat üzerinden karşılıyor. Özel ihtiyaçlarını söylemekten çekinen kadınlara hijyenik ped, iç çamaşırı, kıyafet ve hijyen malzemeler bu ekip tarafından dağıtılıyor.

Depremzede kadınların özel ihtiyaçları için özel uygulama! Kadın gönüllüler kapı kapı geziyor

Yeni doğum yapmış, hamile veya özel ihtiyaçları olan kadınları dinlemek, ihtiyaçlarını karşılamak için depremden etkilenen bölgede çalışmalarını devam ettiren Kızılay Kadın gönüllüleri, kendileriyle bire bir görüşmek isteyen depremzede kadınlar için bir Whatsapp hattı kurdu. Hamile depremzedeler, gönüllüler tarafından bilgilendiriliyor ve talepleri gönüllü kadın doğum uzmanlarına iletiliyor. Depremin ilk günlerinde hastanelerin kadın doğum bölümüne gelen kadınların ilk anda ihtiyacı olan kıyafet ve diğer ihtiyaçlarına cevap veriliyor. 

Depremzede kadınların özel ihtiyaçları için özel uygulama! Kadın gönüllüler kapı kapı geziyor - Resim : 1

İHTİYAÇLARINI SÖYLEYEMEYEN KADINLAR İÇİN AFET BÖLGESİNDELER

Yaklaşık 2 bin kadın gönüllüsü ile deprem bölgelerinde hizmet veren Kızılay, acil ihtiyaçların başında gelen hijyenik ped, iç çamaşırı, kıyafet, ve hijyen malzemelerinin dağıtımına hız veriyor. Gönüllüler, yardım dağıtımlarında kadınlara ulaşmaya çalışarak ihtiyaçlarını söylemekte zorlanan kadınların ihtiyaçlarını birebir takip ediyor ve karşılamaya çalışıyor.

Depremzede kadınların özel ihtiyaçları için özel uygulama! Kadın gönüllüler kapı kapı geziyor - Resim : 2