Depremzedeler için boşaltılan öğrenci yurtlarında dolabı açan görevliler müthiş bir manzara ile karşılaştı

Antalya'da depremzedelerin konaklaması için hazırlanan öğrenci yurtlarına bazı öğrenciler tarafından bırakılan notlar ve yiyecekler görenleri duygulandırdı. Öğrenciler bıraktıkları notlara "Çok geçmiş olsun, acınız acımızdır, biz yanınızdayız" yazdı.

Depremzedeler için boşaltılan öğrenci yurtlarında dolabı açan görevliler müthiş bir manzara ile karşılaştı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilin etkilendiği depremin ardından Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konaklamak üzere Antalya'ya getirilecek depremzedeler için hazırlıklar tamamlandı. 

Depremlerin ardından eğitime ara verilmesi sebebiyle memleketlerine dönen öğrenciler, yurt odalarında kalacak depremzedeleri unutmadı. Buzdolaplarında yiyecek, oda da kıyafet ve temizlik ürünlerini yazdıkları notlarla birlikte bıraktılar. 

Depremzedeler için boşaltılan öğrenci yurtlarında dolabı açan görevliler müthiş bir manzara ile karşılaştı - Resim : 1

“BİZ YANINIZDAYIZ”

Öğrencilerin dolaplara ve giysilerin üzerine, “Dolapta yiyecekler var, sizin için bıraktık, çekinmeden yiyin lütfen.”, “Annem yeni yapmıştı, istediğiniz gibi yiyebilirsiniz. Afiyet olsun”, “Çok geçmiş olsun, acınız acımızdır, biz yanınızdayız.”, “Dolaptaki malzemeleri sizin için aldık, afiyet bal şeker olsun. Allah’ın izniyle her şey yoluna girecek” yazdıkları notlar duygulandırdı. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, deprem bölgesine yakın illerin bütün yurtlarının depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazır hale getirildiğini söyledi. Kentteki 18 bin yatak kapasiteli üniversite yurtlarına ilerleyen günlerde afetzedelerin yerleştirileceğini belirtti. 

Depremzedeler için boşaltılan öğrenci yurtlarında dolabı açan görevliler müthiş bir manzara ile karşılaştı - Resim : 2